Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ιστορικά υψηλά οι αμερικανικοί δείκτες - Συνεχίζεται το πάρτι στη Wall Street

tags :
Σε ιστορικά υψηλά οι αμερικανικοί δείκτες - Συνεχίζεται το πάρτι στη Wall Street
Σε ιστορικά υψηλά οι αμερικανικοί δείκτες - Συνεχίζεται το πάρτι στη Wall Street
Σε ιστορικά υψηλά έκλεισαν σήμερα (12/01/2018) οι αμερικανικοί δείκτες στη η Wall Street, στον απόηχο των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, αλλά και των τραπεζικών αποτελεσμάτων.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν μια ισχυρή περίοδο δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων, μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα που ανέφεραν σήμερα μεγάλες αμερικανικές τράπεζες για το δ’ τρίμηνο του 2017.
Η Wells Fargo ανακοίνωσε κέρδη 6,2 δισ. δολ. ή 1,16 δολ. ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές είχαν προβλέψει κέρδη 1,07 δολ. ανά μετοχή, με τη μετοχή της τράπεζας να υποχωρεί, ωστόσο, κατά 0,7% λίγο μετά το άνοιγμα.
Την ίδια ώρα, η BlackRock ανέφερε κέρδη 6,24 δολ. ανά μετοχή, περισσότερα από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές, που έκαναν λόγο για 6,02 δολ. ανά μετοχή, ενώ συμπεριλαμβανομένου ενός οφέλους 1,2 δισ. από τη φορολογική μεταρρύθμιση που υιοθετήθηκε πρόσφατα από τις ΗΠΑ, τα κέρδη του μεγαλύτερου διαχειριστή assets στον κόσμο ανήλθαν σε 2,3 δισ. δολ.
Η J.P. Morgan Chase ανέφερε μια «βουτιά» 37% στα κέρδη δ’ τριμήνου, καθώς η αμερικανική επενδυτική τράπεζα δέχθηκε πλήγμα λόγω της φορολογικής μεταρρύθμισης Trump.
Ειδικότερα τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 4,23 δισ. δολ. ή 1,07 ανά μετοχή, ενώ η επίδραση από το νέο φορολογικό καθεστώς διαμορφώθηκε στα 2,4 δισ. δολάρια.
Ωστόσο τα κέρδη της JP Morgan ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τη μετοχή της τράπεζας να σημειώνει άνοδο 0,8%.



Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 αναμένεται να εμφανίσουν αύξηση 11,2% για το δ’ τρίμηνο του 2016.
Την ίδια ώρα, το επενδυτικό κλίμα ευνόησαν και ορισμένα ενθαρρυντικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, αφού τόσο οι λιανικές πωλήσεις όσο και ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ ακολούθησαν ανοδική πορεία τον Δεκέμβριο 2017.
Οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 0,4%, εμφανίζοντας ανοδική πορεία για τέταρτο διαδοχικό μήνα, αλλά ήταν ελαφρώς χαμηλότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίοι είχαν προβλέψει ότι θα σημείωναν άνοδο 0,5%.
Κατά τον ίδιο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή εμφάνισε άνοδο 0,1%, κυρίως εξαιτίας της σημαντικής ενίσχυσης στο κόστος κατασκευής κατοικιών.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρέθηκαν και οι δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve του Ντάλας, Robert Kaplan, ο οποίος προέβλεψε ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,5% - 2,75% το 2018, ενώ εκτίμησε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα προβεί σε τρεις αυξήσεις των επιτοκίων εντός του τρέχοντος έτους.
Ιδιαίτερα αισιόδοξος για τα οφέλη της φορολογικής μεταρρύθμισης που προώθησε η κυβέρνηση Trump εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steve Mnuchin.
Όπως οι φορολογικές μειώσεις δεν θα έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο εντός των επόμενων 10 ετών καθώς θα βοηθήσουν ώστε να ενισχυθεί σημαντικά η ανάπτυξη των ΗΠΑ.
«Θεωρούμε ότι θα βοηθήσουν ώστε να υπάρξει αύξηση της ανάπτυξης κατά ένα τρις. δολάρια, ως εκ τούτου πιστεύω ότι θα αποδώσει (σ.σ.: φορολογική μεταρρύθμιση», υποστήριξε ο Mnuchin, μιλώντας σε εκδήλωση του Economic Club of Washington.
Οι απόψεις που εξέφρασε ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την Joint Committee on Taxation της αμερικανικής Γερουσίας, η οποία έχει εκτιμήσει ότι η φορολογική μεταρρύθμιση θα αυξήσει το αμερικανικό έλλειμμα μεταξύ 1,1 και 1,5 τρισ. δολαρίων εντός της επόμενης 10ετίας
Την εκτίμηση ότι το 2018 θα υπάρξουν δύο αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), επανέλαβε σήμερα (12/01/2018) ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφεια, Patrick Harker, χάρη στις «αρκετά καλές» οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ.
«Βλέπω δύο αυξήσεις των επιτοκίων ως την πιθανή κατάλληλη πορεία για το 2018», αναφέρει ο Harker σε προετοιμασμένη ομιλία που πρόκειται να δώσει στο Ivyland.
O Harker δήλωσε ακόμη ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα πρέπει να είναι σε θέση να αποφύγει το δράμα, όπως το περίφημο «taper tantrum» του 2013.
«Έχουμε πάρει τα διδάγματα του παρελθόντος και είμαστε προσεκτικοί καθώς προχωρά η χρονιά», δήλωσε ο Harker.
«Ενώ θα πρέπει να είναι ένα έτος εξελίξεων, θα πρέπει επίσης να είναι και βαρετό», πρόσθεσε.
Ο αξιωματούχος της Fed εκτίμησε, παράλληλα, ότι ο πληθωρισμός θα ξεπεράσει ελαφρώς τον στόχο του 2% το 2019.


Οι μεγαλύτεροι χαμένοι και κερδισμένοι του δείκτη Dow Jones



Οι μεγαλύτεροι χαμένοι και κερδισμένοι του δείκτη S&P 500



Οι μεγαλύτεροι χαμένοι και κερδισμένοι του δείκτη Nasdaq



Μακροοικονομία

Στα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας ανοδική πορεία ακολούθησαν τον Δεκέμβριο 2017 τόσο οι λιανικές πωλήσεις όσο και ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ.
Οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν 0,4%, εμφανίζοντας ανοδική πορεία για τέταρτο διαδοχικό μήνα, αλλά ήταν ελαφρώς χαμηλότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίοι είχαν προβλέψει ότι θα σημείωναν άνοδο 0,5%.
Εξαιρουμένων των πωλήσεων αυτοκινήτων και βενζίνης η άνοδος ήταν, επίσης, της τάξης του 0,4%.
Κατά τον ίδιο μήνα ο δείκτης τιμών καταναλωτή εμφάνισε άνοδο 0,1%, κυρίως εξαιτίας της σημαντικής ενίσχυσης στο κόστος κατασκευής κατοικιών.

Επιχειρήσεις

Στα εταιρικά νέα της ημέρας σημαντική πτώση της τάξεως του 4,47% σημείωσε η μετοχή του Facebook στον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq της Νέας Υόρκης, μετά την ανακοίνωση του διευθύνοντα συμβούλου -και συνιδρυτή- κ. Mark Zuckerberg για αλλαγές στις ειδήσεις της πλατφόρμας.
Η τιμή της μετοχής της δημοφιλούς εταιρείας βρίσκεται στα 179,7 δολάρια, με κεφαλαιοποίηση ύψους 525,5 δισεκ. δολαρίων.
Η μετοχή ενισχύθηκε εντυπωσιακά κατά τη διάρκεια του 2017, ήτοι 55%.
Η εταιρείας δενέχει ανακοινώσει ακόμη τα οικονομικά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του 2017.
Για τι τρίτο τρίμηνο του έτους, τα καθαρά κέρδη κατέγραψαν κατακόρυφη άνοδο 78% -σε ετήσια σύγκριση-, στα 4,7 δισεκ. ή 1,59 δολάρια ανά μετοχή.
Τα έσοδα για την ίδια χρονική περίοδο εκτοξεύτηκαν στα 10,33 δισ. δολάρια, έναντι επίδοσης 7 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα και εκτιμήσεων για 9,84 δισ. δολάρια.
Οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες του δημοφιλούς social media αυξήθηκαν κατά 16%, σε 1,37 δισεκατομμύρια, συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.
Για το τέταρτο τρίμηνο του 2017, οι αναλυτές αναμένουν κέρδη 1,70 δολαρίων ανά μετοχή, με έσοδα ύψους 12 δισ. δολαρίων.
Η Google είχε μια εντυπωσιακή πορεία το 2017 και αυτή η δυναμική μπορεί να την βοηθήσει να επισκιάσει τον ανταγωνισμό το 2018.
Η μετοχή της αυξήθηκε κατά 5% και διαπραγματεύθηκε πάνω από 1.000 δολάρια ανά μετοχή από τον Οκτώβριο 2017.
Ο αναλυτής της UBS, Eric Sheridan, χαρακτήρισε την Google κορυφαία επιλογή για ανάπτυξη το 2018, δεδομένων των διαρκών λειτουργικών επιδόσεων, της κατανομής κεφαλαίου και της πιθανής μεγάλης ώθησης από τον επαναπατρισμό των μετρητών βάσει του νέου φορολογικού νόμου.
«Άλμα» σημείωσαν στο δ’ τρίμηνο του 2017 τα κέρδη της BlackRock Inc., καθώς ο μεγαλύτερος διαχειριστής assets στον κόσμο αποκόμισε όφελος 1,2 δισ. δολ. από την εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 2,3 δισ. δολ., ή 14,07 δολ. ανά μετοχή στο τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2017, από 851 εκατ. δολ. ή 5,13 δολ. ανά μετοχή, στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2016.
Εξαιρουμένου του οφέλους από τη νέα φορολογική νομοθεσία, η BlackRock κέρδισε 6,24 δολ. ανά μετοχή, περισσότερα από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές, που έκαναν λόγο για 6,02 δολ. ανά μετοχή.
Τα έσοδά της ανήλθαν στα 3,469 δισ. δολ., έναντι των 3,321 δισ. δολ. που ανέμεναν οι αναλυτές.
Κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων ανακοίνωσε για το δ' τρίμηνο του 2017 η Wells Fargo, ο τρίτος μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος των ΗΠΑ από πλευράς ενεργητικού.
Τα κέρδη του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 6,2 δισ. δολάρια ή 1,16 δολ. ανά μετοχή, ενώ τα έσοδά του έφθασαν στα 22,05 δισ. δολάρια.
Οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι τα κέρδη θα έφθαναν στα 1,07 δολ. ανά μετοχή και τα έσοδα στα 22,38 δισ. δολάρια.  
Τα έσοδα από τόκους έφθασαν στα 12,3 δισ. δολάρια.
Πτώση 37% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη στο δ΄τρίμηνο του 2017,  καθώς η αμερικανική επενδυτική τράπεζα δέχθηκε πλήγμα λόγω της φορολογικής μεταρρύθμισης Trump.
Ειδικότερα τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 4,23 δισ. δολ. ή 1,07 ανά μετοχή, από 6,73 δισ. δολ. ή 1,71 δολ. ανά μετοχή στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2016.
Η επίδραση από το νέο φορολογικό καθεστώς ανέρχεται σε 2,4 δισ. δολ.
Εξαιρουμένης της επίδρασης από τη φορολογία και άλλα στοιχεία, με τα καθαρά κέρδη ανέρχονται σε 6,7 δισ. δολ. ή 1,76 δολ. ανά μετοχή.
Ωστόσο τα κέρδη της JP Morgan ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος Jamie Dimon τόνισε ότι η φορολογική μεταρρύθμιση είναι πολύ σημαντική και θετική για τις ΗΠΑ.
Ο CEO τόνισε οι αμερικανικές επιχειρήσεις θα καταστούν πιο ανταγωνιστικές, γεγονός που θα ωφελήσει τελικά όλους τους πολίτες των ΗΠΑ.
Oι μετοχές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας  κατέγραψαν άνοδο κατά 24% το 2017 υπεραποδίδοντας του S&P 500 ο οποίος ενισχύθηκε 19%.

Αναλύσεις

Διπλασιασμό της αξίας έκδοσης ομολόγων από το αμερικανικό κράτος προβλέπει για το 2019 έκθεση της Goldman Sachs, καθώς εκτιμά ότι η αξία τους θα φθάσει στο ένα τρισ. δολάρια από 500 δισ. δολάρια που αναμένεται να διαμορφωθεί το 2018.
Σύμφωνα με τον αμερικανικό χρηματοοικονομικό οίκο η παραπάνω εξέλιξη οφείλεται σε τρεις λόγους:
1. Η πρόσφατη φορολογική μεταρρύθμιση εκτιμάται ότι θα οδηγήσει κατά μέσο όρο σε ετήσια αύξηση του ελλείμματος άνω των 200 δισ. δολαρίων για την επόμενη 4ετία, ενώ το Κογκρέσο εκτιμάται ότι θα υπερψηφίσει και επιπλέον δαπάνες.
2. Η απόφαση της Fed να μειώσει τον ισολογισμό της θα αναγκάσει το αμερικανικό δημόσιο να ρίξε περισσότερα ομόλογα στην αγορά.
3. Η ρευστότητα του υπουργείου Οικονομικών εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί περί των 200 δισ. δολαρίων, μόλις αποφασιστεί νέα αύξηση του ορίου που μπορεί να φθάσει το αμερικανικό χρέος.
Η Goldman Sachs εκτιμά ότι το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώσει το ακριβές πρόγραμμα έκδοσης ομολόγων τον Φεβρουάριο του 2018, δηλαδή τον μήνα κατά τον οποίο ολοκληρώνεται το δημοσιονομικό έτος 2017-18.
Οι εκτιμήσεις
Η Goldman εκτιμά ότι Το έλλειμμα των ΗΠΑ θα φθάσει για το δημοσιονομικό έτος 2018 (Μάρτιος 2017 – Φεβρουάριος 2018) θα αγγίξει τα 750 δισ. δολάρια (ή 3,7% του ΑΕΠ) και στα 1050 δισ. δολάρια (5% του ΑΕΠ) για το δημοσιονομικό έτος 2019, ενώ στο δημοσιονομικό έτος 2017 ήταν της τάξης των 666 δισ. δολαρίων (ή 3,5% του ΑΕΠ).
Παράλληλα στην έκθεση τονίζεται ότι ο ισολογισμός του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ θα αυξηθεί εξ ανάγκης, καθώς θα υπάρξει και αύξηση του ορίου στο οποίο μπορεί να φθάσει το αμερικανικό χρέος.
Αναμένεται – αφού πρώτα το Κογκρέσο συμφωνήσει για την αύξηση του ορίου του χρέους – ο ισολογισμός του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ να φθάσει στα 350 δισ. δολάρια.
Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει και αύξηση κατά 200 δισ. δολαρίων του δανεισμού του αμερικανικού κράτος.
Η Fed έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε μείωση του ισολογισμού της.
Η τράπεζα διακρατεί αμερικανικά κρατικά ομόλογα αξίας 378 δισ. δολαρίων τα οποία «λήγουν» εντός του δημοσιονομικού έτους 2018 και 412 δισ. δολάρια που «λήγουν» εντός του δημοσιονομικού έτους 2019.
Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής της Fed, το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ θα κληθεί να δανειστεί επιπλέον 179 δισ. δολάρια το 2018 και 286 δισ. δολάρια το 2019.
Ως εκ τούτου, τονίζει η Goldman Sachs, ο συνολικός δανεισμός των ΗΠΑ θα φθάσει από τα 488 δισ. δολάρια για το δημοσιονομικό έτος 2017 στα 1030 δισ. δολάρια για το δημοσιονομικός έτος 2018 και το ίδιο ποσό θα ισχύσει και για το δημοσιονομικό έτος 2019.
Η αισιοδοξία του επενδυτικού κοινού για τις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης καλά κρατεί, σχολιάζει σε ανάλυσή της η Bank of America Merrill Lynch, επισημαίνοντας, ωστόσο, ορισμένους δυνητικούς κινδύνους.
Ειδικότερα, η αμερικανική τράπεζα εκτιμά πως μία ενδεχόμενη εκτόξευση της απόδοσης του 10ετούς κρατικού ομολόγου Η.Π.Α. σε πάνω από 3%, μία ενίσχυση του πληθωρισμού στους μισθούς της εγχώριας οικονομίας ή το ξέσπασμα ενός εμπορικού «πολέμου» ως απόρροια των προστατευτικών πολιτικών του Donald Trump, θα βάλει τέλος στο επενδυτικό «πάρτυ» των τελευταίων 14 μηνών στη Wall Street.
Παράλληλα, απαντώντας σε όσους εκφράζουν ανησυχίες για μία ταχύτερη του αναμενομένου σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed), σχολίασε πως «αντί να ρωτάτε τι επίπεδο αποδόσεων στα ομόλογα Η.Π.Α. ομολόγων θα προκαλέσει την πτώση των αγορών», είναι καλύτερο το να ρωτάτε «τι επίπεδο στον δείκτη S&P 500 θα αναγκάσει τη Fed να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης».
Να σημειωθεί ότι η τράπεζα έχει θέσει τιμή-στόχο στις 2.860 μονάδες για τον δείκτη-βαρόμετρο, το πρώτο τρίμηνο του 2018, αναμένοντας ταυτόχρονα ενίσχυση στην απόδοση του 10ετούς ομολόγου Η.Π.Α., στο 2,85%.
Η BofA παραθέτει επίσης στοιχεία για τις εισροές στη Wall Street την πρώτη εβδομάδα του 2018 (2-5/1), οι οποίες ανήλθαν σε 24,4 δισεκ. δολάρια, η έκτη υψηλότερη εβδομαδιαία επίδοση που έχει καταγραφεί.
Επιπλέον 13,7 δισ. δολάρια εισέρευσαν σε εταιρικά ομόλογα στις Η.Π.Α. αλλά και χρεόγραφα των αναδυόμενων οικονομιών, αναφέρεται.
Οι πετρελαϊκές εταιρείες, οι οποίες ενισχύονται από την άνοδο στην τιμή του αργού πετρελαίου, βρίσκονται καθ' οδόν στο να καταγράψουν σημαντικά κέρδη μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, γεγονός που σημαίνει ότι οι υπομονετικοί επενδυτές θα μπορέσουν τελικά να βγάλουν ξανά χρήματα μέσα από έναν κλάδο ο οποίος έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα.
Το «πάγωμα» στο ράλι των τιμών του πετρελαίου κατά το 2017 είχε αρνητική επίδραση στις ενεργειακές μετοχές, ωστόσο αυτό που πολλοί επενδυτές ίσως να μην αντιλαμβάνονται είναι ότι οι μεγαλύτερες ενεργειακές εταιρείες επέστρεψαν στην κερδοφορία.
Το παρακάτω γράφημα δείχνει την ιστορία των επενδυτών οι οποίοι αναζητούσαν γρήγορο κέρδος από την άνοδο του πετρελαίου το 2017.
Εάν περιοριστούμε στο 2017, η αγορά δεν έδειξε να έχει πίστη στις πετρελαϊκές εταιρείες, παρά την ετήσια άνοδο της τάξεως του +12,5% που κατέγραψε η τιμή του αργού πετρελαίου το προηγούμενο έτος.
Παρά τη σημαντική αυτή άνοδο του εμπορεύματος, ο ενεργειακός τομέας του S&P 500 υποχώρησε κατά -3,9% την ίδια στιγμή που ο ερύτερος δείκτης κατέγραψε ετήσια άνοδο της τάξεως του +19,4%.
Από τις 32 ενεργειακές εταιρείες του S&P 500, οι 24 σημείωσαν ζημίες ανά μετοχή το 2016, έναντι μόλις 7 που σημείωσαν κέρδη, ενώ μία εταιρεία δεν παρουσίασε μεταβολή στα αποτελέσματά της.
Με τα 3/4 των αντίστοιχων στοιχείων για το 2017 να είναι διαθέσιμα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι 19 από τις 25 εταιρείες που δεν σημείωσαν κέρδη το 2016 θα επιστρέψουν σε θετικό έδαφος για το σύνολο του 2017.
Ως εκ τούτου, τα νέα είναι καλά, καθώς η μέση τιμή του αμερικανικού αργού για το 2017 ανήλθε στα 50,80 δολ. ανά βαρέλι, και 26 από τις 32 ενεργειακές εταιρείες του S&P 500 αναμένεται να εμφανίσουν κερδοφορία.
Με το αργό να διαπραγματεύεται γύρω στ 6ς δολ. ανά βαρέλι, ενδέχεται να προκαλεί έκπληξη ότι ο μέσος στόχος των αναλυτών για το 2018 ανέρχεται στα 57,40 δολ. ανά βαρέλι, και ο στόχος για το 2019 στα 59,87 δολ. ανά βαρέλι.
Ακόμα όμως και με τις τρέχουσες εκτιμήσεις, οι αναλυτές αναμένουν τεράστιες βελτιώσεις στα κέρδη της βιομηχανίας το 2018 και το 2019.
Μάλιστα, οι αναλυτές αναμένουν μία σταθερή ανάκαμψη στα κέρδη των αμερικανικών πετρελαϊκών εταιρειών, ακόμα και αν οι τιμές του πετρελαίου δεν αυξηθούν περαιτέρω, γεγονός που έχει προκαλέσει τον ενθουσιασμό των επενδυτών.
Ο ενεργειακός τομέας του S&P 500 έχει αυξηθεί κατά +4,5% τις πρώτες 8 ημέρες του Ιανουαρίου, πίσω μόνο από τον τομέα της τεχνολογίας και των πληροφοριών, ο οποίος ενισχύθηκε κατά +4,6%.
Αναφορικά με τις κερδοφόρες εταιρείες πετρελαίου, ο δείκτης τιμών-κερδών εξακολουθεί να παραμένει υψηλός, καθώς τα κέρδη της βιομηχανίας έχουν υποβαθμιστεί.
Εφόσον λοιπόν αναμένετε οι τιμές του πετρελαίου να παραμείνουν σταθερές ή να αυξηθούν τα επόμενα χρόνια, θα πρέπει να εξετάσετε τις μετοχές των εταιρειών οι οποίες αναμένεται να εμφανίσουν μεγαλύτερη αύξηση στα κέρδη τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης