Γιαβρόγλου (Υπ. Παιδείας): Με το βαθμό του απολυτηρίου η εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ από το 2020

Γιαβρόγλου (Υπ. Παιδείας): Με το βαθμό του απολυτηρίου η εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ από το 2020
Η ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, είναι ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα το οποίο θα γίνει και σε άλλες περιοχές της χώρας
Αλλάζει οριστικά ο τρόπος εισαγωγής των υποψηφίων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας από τον Ιούνιο του 2020 με βασικό χαρακτηριστικό την αναβάθμιση του απολυτηρίου με τον βαθμό του οποίου θα γίνεται η εισαγωγή στα ανώτερα ιδρύματα.
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου υπογραμμίζοντας ότι «για φέτος, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα εξεταστούν σε τέσσερα μαθήματα». Όπως είπε, γίνεται ένα βήμα αποδραματοποίησης των εξετάσεων.
Αναφερόμενος στις σχολικές εκδρομές, ο κ. Γαβρόγλου διερωτήθηκε γιατί υπάρχουν τώρα αντιδράσεις καθώς η υπουργική απόφαση ελήφθη τον περασμένο Μάρτιο, ενώ τόνισε πως δεν απαγορεύεται καμία εκδρομή, αλλά θα πρέπει να υπάρχει σωστή οργάνωση με επίκεντρο πολιτιστικά και εκπαιδευτικά στοιχεία.
Οι μεταγραφές θα ισχύσουν από το ερχόμενο εξάμηνο εφόσον το διάστημα Φεβρουαρίου - Μαρτίου θα ψηφιστούν οι σχετικές τροπολογίες ενώ ο υπουργός τόνισε πως θα γίνουν με οικονομικά κριτήρια, υπογραμμίζοντας πως η εκπαίδευση είναι ένα κοινωνικό αγαθό και καμία οικογένεια δεν θα συντηρεί ένα σπίτι πέρα από το δικό της.
Για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα το οποίο θα γίνει αντίστοιχα και σε άλλες περιοχές της χώρας. Όπως ανέφερε, θα υπάρχουν ενδιαφέρουσες συνέργειες τμημάτων των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS