Τελευταία Νέα
Διεθνή

Suddeutsche Zeitung: Νέο ρεκόρ αφίξεων στην Ελλάδα το 2018 - Οι Γερμανοί στηρίζουν την τουριστική βιομηχανία

Suddeutsche Zeitung: Νέο ρεκόρ αφίξεων στην Ελλάδα το 2018 - Οι Γερμανοί στηρίζουν την τουριστική βιομηχανία
Το 2018 ενδέχεται η μικρή χώρα, που συνεχώς ταλαντεύεται προς το γκρεμό, να δεχθεί τον αριθμό ρεκόρ των 30 εκατ. τουριστών
Για τα ελληνικά ρεκόρ στον τουρισμό κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung υπογραμμίζοντας ότι «παρά τη διαρκή κρίση και τον περιβόητο κίνδυνο χρεοκοπίας η Ελλάδα βιώνει ένα μπουμ τουριστών. Ο ένας χρόνος των ρεκόρ διαδέχεται τον άλλο».
Σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα καταγράφει τον αριθμό των τουριστών που επέλεξαν την Ελλάδα ως τουριστικό τους προορισμό λέγοντας ότι «το 2016 ήταν 24 εκατ. οι τουρίστες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα το πρώτο δεκάμηνο, ενώ το 2018 ενδέχεται η μικρή χώρα, που συνεχώς ταλαντεύεται προς το γκρεμό, να δεχθεί τον αριθμό ρεκόρ των 30 εκατ. τουριστών».
Στους «πιστούς» θαυμαστές της Ελλάδας φυσικά στις πρώτες θέσεις είναι οι Γερμανοί όπου το 2016 βρέθηκαν στην πρώτη θέση με 3,6 εκατ. επισκέπτες. Τούς ενθουσιάζει η ελληνική αρχαιότητα κι αυτό που λείπει στη Γερμανία, ο ήλιος, η ζέστη και το απίστευτο γαλάζιο της θάλασσας. Η Ελλάδα επωφελείται όμως και από την τεταμένη κατάσταση στην Τουρκία, την Αίγυπτο και την Τυνησία, όπως και από το ότι το σενάριο τρόμου, η έξοδος της χώρας από το ευρώ και την ΕΕ, έχει βγει οριστικά εκτός συζήτησης.
H εφημερίδα περιγράφει και τη θετική επίδραση του Αλέξη Τσίπρα «από τότε που μετέτρεψε στο αντίθετο τις μεγαλόστομες υποσχέσεις του και συνεχίζει να κυβερνά» γράφει χαρακτηριστικά. «Ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της οικονομίας και οι Έλληνες έχουν ανοιχτό δρόμο μπροστά τους. Ακόμη και το προσφυγικό δεν μπορεί να σταματήσει αυτό το μπουμ. Στη Λέσβο και τη Χίο καταγράφεται αυξανόμενος αριθμός επισκεπτών παρά τα προσφυγικά καταλύματα» σχολιάζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης