Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Περίπου 4 χιλιάδες θέσεις εργασίας θα χαθούν στη Βρετανία μετά το Brexit

Deutsche Bank: Περίπου 4 χιλιάδες θέσεις εργασίας θα χαθούν στη Βρετανία μετά το Brexit
Ο John Cryan εκτιμά ότι οι βασικοί τραπεζίτες, ειδικοί σε θέματα τεχνολογίας και οι έμποροι θα παραμείνουν στη Βρετανία
Σχεδόν τις 4 χιλιάδες θα φτάσουν οι θέσεις εργασίας που θα μετακινηθούν από τη Βρετανία προς τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Γαλλία μετά το Brexit, σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές της Deutsche Bank.
Όπως αναφέρει η ελβετική εφημερίδα Neue Zuercher Zeitung, ο επικεφαλής της Deutsche Bank, John Cryan εκτιμά ότι «οι βασικοί τραπεζίτες, ειδικοί σε θέματα τεχνολογίας και οι έμποροι θα παραμείνουν στη Βρετανία αν και o τραπεζικός τομέας θα μεταφερθεί στη Φρανκφούρτη, το Παρίσι και το Μιλάνο».
Η Deutsche Bank ωστόσο, όπως κι άλλες μεγάλες τράπεζες, σχεδιάζει ένα νέο κέντρο κρατήσεων στη Φρανκφούρτη για να χειριστεί τα δισεκατομμύρια ευρώ μη ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που δρομολογούνται σήμερα μέσω του Λονδίνου, κάτι που μπορεί να μην επιτρέπεται μετά την Brexit.
Ενώ η τράπεζα δεν ήταν ποτέ συγκεκριμένη σχετικά με το πόσες θέσεις εργασίας μπορεί να μετακινηθούν από το Λονδίνο μετά την Brexit, ο Cryan ανέφερε ότι μπορεί να επηρεαστούν έως και 4.000 θέσεις εργασίας αν και δεν αναμένεται να ξεπεράσουν αυτό το νούμερο.
Τον Απρίλιο, η Διευθύνων Σύμβουλος Sylvie Matherat είχε δηλώσει ότι «όσοι θέλουν να διατηρήσουν τους ευρωπαίους πελάτες τους θα πρέπει να είναι εγκατεστημένοι σε χώρα της ΕΕ» γεγονός που δίνει το στίγμα των προθέσεων των μεγαλων τραπεζικών ιδρυμάτων τα οποία θα κληθούν να λάβουν σημαντικές αποφάσει το επόμενο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης