Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Νέα συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 αναπτύσσει στην Κριμαία η Ρωσία

Reuters: Νέα συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 αναπτύσσει στην Κριμαία η Ρωσία
Η βάση των πυραύλων θα βρίσκεται κοντά στη Σεβαστούπολη και θα ελέγχει τον εναέριο χώρο πάνω από τα σύνορα με την Ουκρανία
Mια νέα  συστοιχία πυραύλων επιφανείας-αέρος S-400, ανέπτυξε η Ρωσία στην Κριμαία σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, γεγονός που οδηγεί σε κλιμάκωση των στρατιωτικών εντάσεων στη χερσόνησο.
Όπως αναφέρει το Reuters, πρόκειται για τη δεύτερη συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 που αναπτύσσεται στη χερσόνησο. Η πρώτη αναπτύχθηκε την άνοιξη του 2017 κοντά στο λιμάνι Φεοντόσια.
Η βάση των πυραύλων θα βρίσκεται κοντά στη Σεβαστούπολη και θα ελέγχει τον εναέριο χώρο πάνω από τα σύνορα με την Ουκρανία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Το νέο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, σχεδιασμένο για την υπεράσπιση των συνόρων της Ρωσίας, μπορεί να τεθεί σε λειτουργία μάχης μέσα σε λιγότερο από πέντε λεπτά, δήλωσε ο Viktor Sevostyanov, διοικητής των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, γα συστήματα S-400, γνωστά ως "Θρίαμβος", μπορούν να καταρρίπτουν στόχους στον αέρα σε ακτίνα 400 χιλιομέτρων και βαλλιστικούς πυραύλους σε ακτίνα 60 χιλιομέτρων. Η πρώτη φορά που περιελήφθησαν στο οπλοστάσιο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ήταν το 2007, σύμφωνα με το υπουργείο.
Η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014, προκαλώντας την επιβολή οικονομικών κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τον Δεκέμβριο ότι σχεδιάζουν να παράσχουν στην Ουκρανία «διευρυμένες αμυντικές ικανότητες», που σύμφωνα με αξιωματούχους περιλαμβάνουν αντιαρματικούς πυραύλους Javelin.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης