Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Υποχώρησαν οι ανησυχίες στην Ευρωζώνη για το μέλλον της Ελλάδας

New York Times: Υποχώρησαν οι ανησυχίες στην Ευρωζώνη για το μέλλον της Ελλάδας
Το δημοσίευμα φιλοξενεί δήλωση του προέδρου του Eurogroup, Mario Centeno, ο οποίος τονίζει την ανάγκη για μία ανθεκτική ένωση των χωρών του ενιαίου νομίσματος
Μεγαλύτερη ενότητα και λιγότερες κρίσεις για την ευρωζώνη επιθυμεί ο νέος πρόεδρος του Eurogroup Mario Centeno, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.
Ο Πορτογάλος πολιτικός, επ’ ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του, δήλωσε πως «είναι πολύ σημαντικό να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες των πολιτών μας και να οικοδομήσουμε μια εύρωστη και ανθεκτική ευρωζώνη».
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ακόμη ότι η οικονομία της ευρωζώνης παρουσιάζει ισχυρή ανάπτυξη, ενώ έχουν υποχωρήσει οι ανησυχίες για το μέλλον της Ελλάδας στους κόλπους της.
O νέος επικεφαλής της Ευρωζώνης δεσμεύεται να επικεντρωθεί κατά τη θητεία του, στον στόχο οι 19 χώρες της Ευρωζώνης να καταστούν πιο ανθεκτικές σε τυχόν μελλοντικές κρίσεις.
«Έχουμε κάνει πολλά, βγαίνουμε από την κρίση, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε πολλά ακόμη, η δουλειά δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί», δήλωσε ο Centeno στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων του.
Περιέγραψε δε ένα «παράθυρο ευκαιρίας» την εμβάθυνση της νομισματικής ένωσης.
Ο Centeno συναντήθηκε την Πέμπτη (11/1) με τον πρόεδρο της Γαλλίας Emmanuel Macron, που ηγείται της εκστρατείας για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης και τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Bruno Le Maire.
Το Eurogroup βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καταπολέμησης των κρίσεων χρέους τα τελευταία χρόνια, σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα.
Ο Centeno αναλαμβάνει τη στιγμή που η ευρωζώνη βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση, καθώς η οικονομία της Ευρωζώνης βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης