Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Εξαιρετικές οι επιδόσεις των ελληνικών ομολόγων στις αγορές το 2017

Reuters: Εξαιρετικές οι επιδόσεις των ελληνικών ομολόγων στις αγορές το 2017
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι τα ελληνικά ομόλογα ήταν μεταξύ αυτών που σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις στις αγορές ομολόγων το 2017
Είναι δικαιολογημένα τα χαμηλά επίπεδα αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων λόγω των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των δημοσιονομικών μέτρων που εφάρμοσε η χώρα, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, ο Kalin Anev Janse, μέλος του ΔΣ του ESM.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι τα ελληνικά ομόλογα ήταν μεταξύ αυτών που σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις στις αγορές ομολόγων το 2017 και ξεκίνησαν πολύ θετικά το 2018 εξαιτίας των προσδοκιών για έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.
Ο Kalin Anev Janse χαρακτήρισε χωρίς προηγούμενο το επίπεδο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που υλοποίησε η χώρα και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα είναι μια από τις λίγες χώρες της ευρωζώνης με δημοσιονομικό πλεόνασμα μαζί με την Ολλανδία και τη Γερμανία.
Πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να συνεχίσει η χώρα τις μεταρρυθμίσεις μετά το τέλος του προγράμματος.
«Ορισμένοι ενδεχομένως φοβούνται ότι αυτό δεν θα συμβεί, ωστόσο εγώ πιστεύω πως η Ελλάδα θα θελήσει να συνεχίσει να στέλνει αυτό το θετικό μήνυμα», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης