Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Σταθμός για κανάλια και ραδιόφωνο το 2018 - Θα λειτουργήσουν σε καθεστώς νομιμότητας

Παππάς: Σταθμός για κανάλια και ραδιόφωνο το 2018 - Θα λειτουργήσουν σε καθεστώς νομιμότητας
Με τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, που θα γίνει σταδιακά, θα αλλάξει οριστικά η έννοια του ραδιοφώνου
«Τα κανάλια θα λειτουργούν πλέον με διαφάνεια και θα διασφαλίζουν τις θέσεις πλήρους απασχόλησης και μάλιστα σε υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις. Σε λίγους μήνες έχουν γίνει πολλά, τους επόμενους θα γίνουν περισσότερα» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς ξεκαθαρίζοντας το τηλεοπτικό τοπίο.
Ο υπουργός σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ υπογραμμίζει ότι και το ραδιόφωνο περνά το 2018 στη ψηφιακή εποχή και στο πεδίο της πλήρους νομιμότητας. «Με τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, που θα γίνει σταδιακά, θα αλλάξει οριστικά η έννοια του ραδιοφώνου, θα βελτιωθεί η ποιότητα ακρόασης, θα αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς το κοινό, θα μειωθεί κατά πολύ η εκπεμπόμενη ακτινοβολία από τους πομπούς», δηλώνει ο κ. Παππάς.
Στα θέματα γενικής πολιτικής και τα προαπαιτούμενα ειδικότερα, ο Ν. Παππάς σημειώνει πως αρκετά από τα αυτά δεν θα αποτελούσαν πρωτοβουλίες της κυβέρνησής μας σε περίπτωση μη επιτροπείας. Όμως, οι ενστάσεις της αντιπολίτευσης -και ειδικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης- είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη αποτυχίας των ίδιων. Όσων δηλαδή ζητούσαν 'τόσα κι άλλα τόσα μέτρα' σε κάθε αξιολόγηση. Αυτό που πραγματικά ενοχλεί όσους εκφράζουν ενστάσεις και υιοθετούν εντάσεις είναι πως επί των ημερών της δικής μας διακυβέρνησης μπήκε τέλος στις παράλογες απαιτήσεις.
Ο υπουργός αφήνει ωστόσο αιχμές και για τη στάση του ΚΚΕ, δηλώνοντας "πως ορισμένες αντιδράσεις θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ακόμη και ως επικοινωνιακού χαρακτήρα".
Αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς ο Ν. Παππάς τονίζει πως «αυτό που πρέπει να κρατήσει ο κόσμος είναι ότι, σε κάθε περίπτωση, η πρώτη λαϊκή κατοικία είναι ασφαλής».
«Τα τελευταία τρία χρόνια όχι μόνο γιατρεύονται οι πληγές που άνοιξαν στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας από 2010 έως το 2015, αλλά δρομολογείται και μια καθαρή από νέα μέτρα έξοδος της χώρας από τη σκληρή επιτροπεία. Εδώ και τρία χρόνια σχεδιάζεται και υλοποιείται μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, η οποία ανοίγει πόρτες, χτίζει συμμαχίες, αναβαθμίζει τη θέση της χώρας ως εταίρου και ισχυρού παίκτη στην ευρύτερη περιοχή» υπογραμμίζει.
Για το λόγο αυτό «ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί και θα κατακτήσει την επόμενη εκλογική νίκη, για να παγιωθεί η επιστροφή στην ανάπτυξη με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης» υποστηρίζει ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης