Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Ζεσταίνεται» ο ανασχηματισμός μετά την παραίτηση Ζουράρι - Τα υπό μετακίνηση πρόσωπα

«Ζεσταίνεται» ο ανασχηματισμός μετά την παραίτηση  Ζουράρι - Τα υπό μετακίνηση πρόσωπα
Ο υφυπουργός Παιδείας μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, προσέβαλε τον κόσμο του Ολυμπιακού και του Άρη 
Το σενάριο ανασχηματισμού ενεργοποιεί η παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας, Κ. Ζουράρι.
Ήδη, το κυβερνητικό επιτελείο σχεδίαζε έναν περιορισμένο και στοχευμένο ανασχηματισμό για μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.
Στους υπό ανασχηματισμό είναι και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας, ενώ ερωτήματα υπάρχουν και για το ζεύγος Παπαδημητρίου (υπουργός Οικονομίας) – Αντωνοπούλου (αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας).
Πάντως, υπάρχει προβληματισμός γιατί μια σειρά υπουργών έχουν νομοσχέδια τα οποία θα καταθέσουν στο προσεχές διάστημα, μεταξύ των οποίων είναι ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου ο οποίος έχει προκαλέσει σημαντικές επικρίσεις για το μέχρι τώρα έργο του.
Φήμες πάντως θέλουν ακόμη και τον υπουργό Αμύνης, Π. Καμμένο, να τελεί υπό μετακίνηση λόγω Σκοπιανού.

Η επιστολή παραίτησης Ζουράρι

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα (14/1/2018) στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μέσω e-mail , ο Κώστας Ζουράρις μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του κατά του Ολυμπιακού και του Άρη.
Στην επιστολή ο πρώην υφυπουργός Παιδείας με την παραίτησή του δηλώνει, πως θέλει να διευκολύνει την κυβερνητική αλληλεγγύη.
«Ερίδματε (σ.σ. καλοδομημένε) πρωθυπουργέ και σύντροφε υποβάλλω σήμερα 14.1.2018 την από την θέση του υφυπουργού επί της παιδείας παραίτησίν μου, η οποία διευκολύνει, ως εικός την κυβερνητική αλληλεγγύη και, συνάμφω το πολιτικό μου αυτεξούσιον. Μετά της προσηκούσης τιμής, Κώστας Γ. Ζουράρις», αναφέρεται στην επιστολή του έδωσε στη δημοσιότητα η «Εφημερίδα των Συντακτών».


Τηλεφωνική επικοινωνία Καμμένου - Ζουράρι
 
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, είχε σήμερα, Κυριακή 14/1, τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Παιδείας, Κ. Ζουράρι. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε αυτή την τηλεφωνική  τους επικοινωνία ο Πάνος Καμμένος ζήτησε από τον Κ. Ζουράρι να παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας.
Κατόπιν αυτού, ο κ. Ζουράρις έστειλε την επιστολή παραίτησής του στον πρωθυπουργό,  Α. Τσίπρα.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας έστειλε μέσω email στον πρωθυπουργό ο Κώστας Ζουράρις, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του κατά του Ολυμπιακού και του Αρη γεγονός που ανοίγει το δρόμο για ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
Μάλιστα ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ιδιαίετρα ενοχλημένος από τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας ενώ εξοργισμένος εμφανίζεται και ο Πάνος Καμμένος ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του.
Μετά την παραίτηση Ζουράρι ο πρωθυπουργός καλείται αύριο (15/1) να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης ή απλά στην κάλυψη της κενής θέσης στο υπουργείο Παιδείας.
Πάντως όπως είχε γράψει το bankingnews ο ανασχηματισμός ήταν ήδη στα σχέδια του πρωθυπουργού τον οποίο ωστόσο προγραμμάτιζε για μετά το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου ενώ ο Κώστας Ζουράρις ήταν ανάμεσα στους πιθανούς υπουργούς προς αποχώρηση.
Τα πρόσωπα που φέρονται υπό μετακίνηση ή έξοδο από το κυβερνητικό σχήμα είναι επίσης ο Γιάννης Μουζάλας από το μεταναστευτικής πολιτικής, η Λύδια Κονιόρδου από το Πολιτισμού, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής από το Ναυτιλίας, ενώ ερωτηματικά υπάρχουν και για τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και την Ράνια Αντωνοπούλου καθώς και για τον Γιάννη Τσιρώνη.
 
Το χρονικό των δηλώσεων
Ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, προσέβαλε τον κόσμο του Ολυμπιακού και του Άρη επαναλαμβάνονταν ένα σλόγκαν που χρησιμοποιούν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.
Νωρίτερα σήμερα (14/1) το πρωί ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον υπουργό Άμυνας και επικεφαλής των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο έθεσε το θέμα απομάκρυνσης του Κ. Ζουράρι λέγοντας χαρακτηριστικά «ή αυτός ή εγώ».
«Ή θα του βάλουν μυαλό ή να φύγει από την κυβέρνηση. Δεν θα ανεχθούμε δεύτερη προσβολή από τον Ζουράρι για τους οπαδούς των δύο ομάδων. Είναι διχαστικές δηλώσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα», τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.
«Δεν χωράει ούτε το ποιητική αδεία. Θα πρέπει να γίνει σοβαρή συζήτηση πλέον. Υπάρχει σοβαρό ζήτημα, εγώ δεν ξανακάνω πίσω. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να με προσβάλει επί προσωπικού», κατέληξε ο Δημήτρης Καμμένος.

ΝΔ: Ο Ζουράρις έγινε το σύμβολο εκφυλισμού και κατάντιας της κυβέρνησης
Σκληρή στάση και αιχμές κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας, Κώστα Ζουράρι.
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο Ζουράρις, αλλά ο άνθρωπος που επέλεξε Ζουράριδες να κυβερνούν ο οποίος είναι το σύμβολο του εκφυλισμού και της κατάντιας αυτής της κυβέρνησης».
Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:
"Με τις τελευταίες δηλώσεις του ο Κώστας Ζουράρις έγινε πια το σύμβολο του εκφυλισμού και της κατάντιας αυτής της κυβέρνησης. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο Ζουράρις, αλλά ο άνθρωπος που επέλεξε Ζουράριδες να κυβερνούν".

Τσιόδρας (Ποτάμι): Ο κ. Ζουράρις οφείλει να παραιτηθεί τώρα
«Ο κ. Ζουράρις οφείλει να παραιτηθεί τώρα», έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter ο εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού, Δ. Τσιόδρας.
Ειδικότερα, ο κ. Τσίοδρας τόνισε ότι ο «ο κ. Ζουράρις οφείλει να παραιτηθεί τώρα.
Πολλοί από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιου είδους χυδαιότητες αλλά οι δηλώσεις του ξεπερνούν ακόμη κι αυτά τα όρια».




Χρηστίδης (ΠΑΣΟΚ): Η όποια παραίτηση δεν σώζει ούτε τα προσχήματα


 «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ζουράρις, όπως και άλλα στελέχη των ΑΝΕΛ, με τις δημόσιες παρεμβάσεις τους θίγουν μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας», ανέφερε σε δήλωσή το ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Χρηστίδης.
Σύμφωνα με τον κ. Χρηστίδη,  «η όποια παραίτηση δεν σώζει ούτε τα προσχήματα.
Εξάλλου, η πολιτική ταύτιση  ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν χαλάει ούτε με βουντού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης