Τελευταία Νέα
Διεθνή

Farage (Βρετανία): Οι υπέρμαχοι της παραμονής της Βρετανία στην ΕΕ θέλουν να ανατρέψουν το δημοψήφισμα

Farage (Βρετανία): Οι υπέρμαχοι της παραμονής της Βρετανία στην ΕΕ θέλουν να ανατρέψουν το δημοψήφισμα
Έχουν πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, και αν δεν οργανωθούμε θα μπορούσαμε να χάσουμε την ιστορική νίκη που ήταν το Brexit
Τις ανησυχίες τους για την πιθανότητα «ανατροπής» του Brexit από τους υποστηρικτές της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ εκφράζει ο πρώην επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Κόμματος Ανεξαρτησίας,(UKIP) Nigel Farage.
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Observer ο Farage, δήλωσε πως μια καλά οργανωμένη και χρηματοδοτούμενη ομάδα που θέλει να παραμείνει η Βρετανία στην ΕΕ προσπαθεί να αλλάξει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
«Η πλευρά του Remain κάνει όλη τη δουλειά», δήλωσε ο Farage. «Έχουν πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, και αν δεν οργανωθούμε θα μπορούσαμε να χάσουμε την ιστορική νίκη που ήταν το Brexit».
Την περασμένη εβδομάδα, ο Farage δήλωσε ότι επανέρχεται στην επικαιρότητα η διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για την επανένταξη της Βρετανίας στην ΕΕ η οποία ωστόσο απορρίπτεται από αυτούς που ηγούνται της εκστρατείας υπέρ του Brexit.
Το 2016, οι Βρετανοί ψήφισαν 52 με 48% υπέρ της αποχώρησής της Βρετανίας από την ΕΕ με την πρωθυπουργό Theresa May να έχει αποκλείσει ένα δεύτερο δημοψήφισμα, λέγοντας ότι η κυβέρνησή της επιδιώκει φιλικό διαζύγιο με την ΕΕ, η οποία θα διασφαλίσει την οικονομία και θα επιτρέψει στη Βρετανία να εξασφαλίσει εμπορικές συμφωνίες με άλλες χώρες.
Ωστόσο, ορισμένοι εκπρόσωποι του Brexit φοβούνται πως η προσέγγισή της έχει οδηγήσει στην υποβάθμιση αρκετών από τα αιτήματά τους, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να μειωθεί η μετανάστευση και να ανακτηθεί η κυριαρχία, αφήνοντας την αρμοδιότητα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Μάλιστα το τελευταίο διάστημα πολλοί είναι εκείνοι που ασκούν ισχυρές πιέσεις για νέο δημοψήφισμα το οποίο στην ουσία θα ακυρώσει το προηγούμενο.
Πρόσφατη δημοσκόπηση της ComRes για την εφημερίδα Daily Mirror έδειξε ότι αν και περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν θα πρέπει να διεξαχθεί δεύτερο δημοψήφισμα (51-43%), αν υπάρξει επανάληψη, οι ψηφοφόροι λένε ότι θα επιλέξουν την παραμονή στην ΕΕ κατά 55 έως 45%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης