Λεβέντης: Να μην υπογράψει και να παραιτηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αν δοθεί το όνομα "Μακεδονία"

Λεβέντης: Να μην υπογράψει και να παραιτηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αν δοθεί το όνομα
"Δεν έχει πρόβλημα η Ελλάδα, τα Σκόπια έχουν πρόβλημα και να το λύσουν", είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης
Στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης,  μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, δηλώνοντας ότι  αν η Βουλή ψηφίσει να δώσει το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην υπογράψει και να παραιτηθεί από το αξίωμα του.
Όπως ο ίδιος τόνισε, «δεν παραδίδουμε απλά το όνομα, αλλά θα είναι προδοσία απέναντι στο αίμα που χύθηκε για να είναι ελεύθερη σήμερα η Μακεδονίας μας».
Ο κ. Λεβέντης μάλιστα είπε για το ίδιο θέμα, πως δεν έχει πρόβλημα η Ελλάδα, τα Σκόπια έχουν πρόβλημα και να το λύσουν, χωρίς να θίγεται η ιστορία της χώρας μας, πρότεινε δε ότι θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να δεχτούν οι σκοπιανοί το όνομα "Σκόπια".
Για το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί αύριο από την Βουλή, ο κ. Λεβέντης δήλωσε πως το κόμμα του δεν θα δώσει θετική ψήφο, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι νομοθετεί με τους 153, κάτι που όπως είπε «αυτό είναι μια μορφή δικτατορίας, όταν μάλιστα ποτέ δεν έχει αποδεχτεί η κυβέρνηση καμία πρόταση των κομμάτων της αντιπολίτευσης».
Αποκάλυψε μάλιστα πως το νομοσχέδιο περιέχει διάταξη για δημιουργία ενεργειακού χρηματιστηρίου, χωρίς αυτό να το γνωρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τάχθηκε κατά των νέων καζίνο σε Αθήνα και νησιά.
Για τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας, ο οποίος προσέβαλε φιλάθλους του ολυμπιακού και του Άρη, ο κ. Λεβέντης είπε «δεν είναι θέμα μόνο ενός προσώπου, αλλά μιας κυβέρνησης που έχει ξεπέσει στα μάτια του κόσμου».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS