Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Η ανάκληση κουτιών με βρεφικά γάλατα Lactalis αφορά 83 χώρες

Γαλλία: Η ανάκληση κουτιών με βρεφικά γάλατα Lactalis αφορά 83 χώρες
Τι ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Lactalis, Emmanuel Besnier
Αφορά 83 χώρες η επιχείρηση ανάκλησης των κουτιών με βρεφικό γάλα της γαλλικής εταιρείας Lactalis, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Emmanuel Besnier, διαβεβαιώνοντας ότι «σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε βούληση να κρύψουμε τα πράγματα».
Μάλιστα, ο 47χρονος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Emmanuel Besnier, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Journal du Dimanche, ανέφερε ότι θα  αποζημιωθούν όλες οι οικογένειες που υπέστησαν βλάβη», ενώ με αφορμή τη συνάντησή του την Παρασκευή με τον υπουργό Οικονομίας Bruno Le Maire μετά το πέρας της οποίας  ο όμιλος Lactalis ανακοίνωσε την ανάκληση όλων των παρτίδων βρεφικού γάλακτος που παρήχθησαν στο εργοστάσιο της Κραόν (δυτική Γαλλία), ανεξαρτήτως ημερομηνίας παραγωγής, σημείωσε ότι ο ίδιος πρότεινε στην κυβέρνηση αυτό το μέτρο, αφορά 83 χώρες και κυρίως την Κίνα ή την Αλγερία.
Κατά τον ίδιο,  «πρέπει να υπολογιστεί η έκταση αυτής της επιχείρησης: αφορά περισσότερα από 12 εκατομμύρια κουτιά» και πλέον οι διανομείς «γνωρίζουν πως πρέπει να τα αποσύρουν όλα από τα ράφια».
Σημειώνεται ότι 30 βρέφη προσβλήθηκαν από σαλμονέλωση στη Γαλλία, εκ των οποίων 18 νοσηλεύτηκαν μετά την κατανάλωση μολυσμένου γάλακτος ή προϊόντος βρεφικής διατροφής της Lactalis, ενώ όλα τα μωρά πηγαίνουν «καλά», σύμφωνα με τις δημόσιες υγειονομικές αρχές.
Σύμφωνα με τον Emmanuel Besnier «δεν υπάρχει νέο κρούσμα από τις 8 Δεκεμβρίου.
Το κρούσμα που ανακοινώθηκε στην Ισπανία αφορά τον Οκτώβριο», ενώ ο ίδιος σχετικά με τις προσφυγές που έχουν κατατεθεί από γονείς στη Γαλλία, όπου έχει αρχίσει προκαταρκτική έρευνα για «τραυματισμούς εξ αμελείας» και «διακινδύνευση ανθρώπινης ζωής», παραδέχτηκε ότι αυτές υπάρχουν, «υπάρχει μια έρευνα, θα συνεργασθούμε με τη δικαιοσύνη δίνοντας όλα τα στοιχεία που θα μας ζητήσει. Ουδέποτε σκεφτήκαμε να ενεργήσουμε διαφορετικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης