Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σήμερα 15/1 η ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή – Δεν αναμένει εκπλήξεις το Μαξίμου

tags :
Σήμερα 15/1 η ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή – Δεν αναμένει εκπλήξεις το Μαξίμου
Σφραγίζεται η γ’ αξιολόγηση – Νέα αντιπαράθεση Τσίπρα – Μητσοτάκη
Εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων, ψηφίζεται σήμερα 15/1 το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της γ’ αξιολόγησης στη Βουλή, η συζήτηση του οποίου αναμένεται για άλλη μια φορά να πυροδοτήσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη.
Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση εκτιμά ότι δεν πρόκειται να υπάρξει η οποιαδήποτε διαρροή από το κυβερνητικό στρατόπεδο κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας καθώς εκτιμά ότι με την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης, η οποία θα επισφραγιστεί στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, η χώρα και η οικονομία μπαίνουν στην τελική ευθεία για την έξοδο από τα μνημόνια και τη σκληρή επιτροπεία.
Ακριβώς αυτή θα είναι και η θέση του πρωθυπουργού, ο οποίος θα υποστηρίξει πως το πολυνομοσχέδιο αυτό αποτελεί ένα από τα τελικά βήματα που οδηγεί όχι μόνο στην έξοδο από τα μνημόνια αλλά και από τη λιτότητα.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι από την κυβερνητική πλευρά διαμηνύουν πως το πολυνομοσχέδιο αυτό έχει περισσότερες θετικές παρά αρνητικές πτυχές.
Την ίδια στιγμή, ο κ.Μητσοτάκης εκτιμάται ότι θα εξαπολύσει μια δριμύτατη επίθεση στοχεύοντας στα «αριστερά» αντανακλαστικά της κυβέρνησης.
Θεωρείται βέβαιο πως στο στόχαστρο του θα βάλει τη ρύθμιση για τις απεργίες αλλά και τα οικογενειακά επιδόματα και θα επιχειρήσει να αποδομήσει το αριστερό προφίλ της κυβέρνησης, τονίζοντας πως αν και ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία για να βοηθήσει τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα, εν τέλει αυτά είναι που την πληρώνουν και περισσότερο.
Σημειώνεται ότι η ΝΔ θα ψηφίσει όχι επί της αρχής στο πολυνομοσχέδιο χωρίς να αποκλείονται και κάποια ναι σε άρθρα.
Αναμφίβολα στο επίκεντρο της κριτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα βρεθεί και το θέμα του Κ. Ζουράρι που παραιτήθηκε από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης