Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Αισιοδοξία αναλυτών για την πορεία της αγοράς την τρέχουσα εβδομάδα – Το βλέμμα στη Βουλή

ΧΑ: Αισιοδοξία αναλυτών για την πορεία της αγοράς την τρέχουσα εβδομάδα – Το βλέμμα στη Βουλή
Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να περάσει με ευκολία από τη Βουλή και να ανοίξει το δρόμο για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης
 
Θετικό κλίμα περιμένουν οι αναλυτές να επικρατήσει και στη νέα εβδομάδα με την αγορά να συσσωρεύει και να κοιτάζει υψηλότερα επίπεδα.
Οι διορθώσεις, αποτέλεσμα κινήσεων των επενδυτών που έχουν σημαντικά κέρδη, δείχνουν πως δεν επηρεάζουν σημαντικά το ΧΑ, αφού υπάρχουν νέοι αγοραστές και απορροφούν με ευκολία των προσφορά.
Από την άλλη το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης δεν αναμένεται να έχει τη διάρκεια των προηγούμενων διαπραγματεύσεων.
Σήμερα περνάει από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο και από τον κυβερνητικό συνασπισμό δεν αναμένονται εκπλήξεις.
Όλοι οι βουλευτές εκτιμάται πως θα υπερψηφίσουν με ευκολία.
Έτσι το ενδιαφέρον θα στραφεί στο επόμενο Euro Working Group το οποίο θα προετοιμάσει το έδαφος για το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, ενώ οι επενδυτές περιμένουν θετικά νέα για την Ελλάδα και από τον S&P την προσεχή Παρασκευή.
 
Eurobank
Περιμένουμε η αγορά να διατηρήσει το θετικό της momentum και αυτήν την εβδομάδα αναμένοντας με την πρόοδο για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.
 
Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να δοκιμάσει τα τρέχοντα επίπεδα τιμών πριν κινηθεί υψηλότερα, με τους όγκους συναλλαγών να παραμένουν δυνατοί.
 
Beta
Η ψυχολογία έχει βελτιωθεί σημαντικά για την Ελλάδα και αυτό έχει αποτυπωθεί σε όλες τις αξίες.
Η αισιοδοξία αναμένεται να οδηγήσει τους επενδυτές σήμερα να αναζητήσουν θετικές εξελίξεις ενόψει της έκθεσης της S&P την ερχόμενη Παρασκευή και τη συνεδρίαση του Euro Working Group την Τετάρτη.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης