Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πετρέλαιο: Στα 70 δολ. το βαρέλι ενισχύεται το brent, σε υψηλά από τον Δεκέμβριο 2014

Πετρέλαιο: Στα 70 δολ. το βαρέλι ενισχύεται το brent, σε υψηλά από τον Δεκέμβριο 2014
Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» ενισχύονται σε υψηλά επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2014, με με δεδομένη την μείωση της παραγωγής στον ΟΠΕΚ και την Ρωσία
Ξεπέρασε τα 70 δολ. το βαρέλι η τιμή του πετρελαίου τύπου brent στις αγορές της Ασίας.
Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» ενισχύονται σε υψηλά επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2014, με με δεδομένη την μείωση της παραγωγής στον ΟΠΕΚ και την Ρωσία και παρά την αύξηση στις δραστηριότητες των γεωτρήσεων στις ΗΠΑ και τον Καναδά, όπως σημειώνει το Reuters.
Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου brent, καταγράφονται σήμερα στα 70 δολάρια το βαρέλι, ενώ οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου ενισχύονται οριακά 0,09% στα 64,34 δολ. το βαρέλι.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, καθοριστικό ρόλο στην ανοδική πορεία του μαύρου χρυσού διαδραματίζει το γεγονός ότι η αγορά εμφανίζει αυξημένη ζήτηση, καθώς η προσφορά σταδιακά μειώνεται.
Επιπλέον, αρκετοί άλλοι παράγοντας, και κυρίως οι γεωπολιτικές αστάθειες, εξακολουθούν να παρέχουν στήριξη στις τιμές του πετρελαίου.
Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες προειδοποιήσεις για ενδεχόμενη διόρθωση στις τιμές του πετρελαίου κατά τις επόμενες ημέρες, καθώς η παραγωγή στις ΗΠΑ θα συνεχίσει να αυξάνεται σταδιακά, στοχεύοντας πλέον στο φράγμα των 10 εκατ. βαρελιών ημερήσιας παραγωγής.
Υπενθυμίζουμε ότι για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2017, οι εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 10, με τον συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται πλέον στις 752.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης