Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραμένει σε υψηλά 4 μηνών ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο +0,74% και τα 1.343,32 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Παραμένει σε υψηλά 4 μηνών ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο +0,74% και τα 1.343,32 δολ. ανά ουγγιά
Το αμερικανικό δολάριο καταγράφει περαιτέρω πτώση έναντι του γεν Ιαπωνίας, και συγκεκριμένα στο -0,18% και τα 110,86 γεν
Ανοδικά κινείται κατά την έναρξη της εβδομάδας ο χρυσός, παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών, καθώς η περιορισμένη κινητικότητα λόγω της αργίας στις ΗΠΑ διατηρεί σε θέση ισχύος το πολύτιμο μέταλλο.
Ειδικότερα, περί τις 10:06 π.μ. ο χρυσός ενισχύεται κατά +0,74% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.343,32 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί περαιτέρω έναντι του γεν Ιαπωνίας, καταγράφοντας πτώση της τάξεως του -0,18% στα 110,86 γεν.
Κατά την τρέχουσα εβδομάδα στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν την ανάπτυξη της Κίνας κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2017, καθώς και τα στοιχεία που αφορούν τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη για τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.
Κατά την περασμένη εβδομάδα, ο χρυσός κατέγραψε έναν ανοδικό σερί τριών ημερών, καθώς τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της ΕΚΤ ώθησαν το ευρώ σε πολυετή υψηλά επίπεδα έναντι του δολαρίου.
Παράλληλα, σημαντική ώθηση παρείχαν και τα αποτελέσματα για τις τιμές καταναλωτών στις ΗΠΑ τον περασμένο Δεκέμβριο, τα οποία δεν αναμένεται να διαφοροποιήσουν την τρέχουσα πολιτική της Federal Reserve.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης