Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavroν (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Δε θα στηρίξουμε τις προσπάθειες των ΗΠΑ να αλλάξουν την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν

Lavroν (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Δε θα στηρίξουμε τις προσπάθειες των ΗΠΑ να αλλάξουν την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε αλλαγή στην πυρηνική συμφωνία του Ιράν θα θεωρηθεί απαράδεκτη από την πλευρά της Τεχεράνης
Ξεκάθαρο μήνυμα προς τις ΗΠΑ έστειλε σήμερα Δευτέρα (15/1) ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergey Lavrov, αναφορικά με την πυρηνική συμφωνία της Δύσης με το Ιράν, τονίζοντας ότι η Μόσχα δεν πρόεκειται να στηρίξει τις προσπάθειες της Ουάσινγκτον να αλλάξουν το υφιστάμενο καθεστώς της συμφωνίας.
Ειδικότερα, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησει ότι οποιαδήποτε αλλαγή στη συμφωνία θα θεωρηθεί απαράδεκτη από την πλευρά της Τεχεράνης, ενώ παράλληλα τόνισε ότι το ενδεχόμενη κατάρρευσης της συμφωνίας θα επηρέαζε και τον διάλογο με τη Βόρεια Κορέα.
Κατά την περασμένη εβδομάδα, ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι δε θα επιβάλει κυρώσεις εναντίον του Ιράν «για τελευταία φορά», έτσι ώστε να δώσει στην Ουάσινγκτον και στους Ευρωπαίους συμμάχους της την ευκαιρία να διορθώσουν τις «τρομερές ατέλειες» της πυρηνικής συμφωνίας του 2015.
"Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία", δήλωσε ο Trump, ο οποίος εν συνεχεία πρόσθεσε ότι «ελλείψει καλύτερης συμφωνίας, οι ΗΠΑ δεν θα παραιτηθούν και πάλι από τις κυρώσεις για να παραμείνουν στη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν».
Τα παραπάνω σχόλια του αμερικανού προέδρου θωρήθηκαν «εξαριετικά αρνητικά» από την πλευρά της Μόσχας, με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών να σχολιάζει ότι παρακολουθεί στενά τις δηλώσεις του Trump γύρω από το ζήτημα της συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης