Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wolf Richter: Οι αγορές αγνοούν τις προειδοποιήσεις της Fed - Κίνδυνος βίαιης πτώσης

tags :
Wolf Richter: Οι αγορές αγνοούν τις προειδοποιήσεις της Fed - Κίνδυνος βίαιης πτώσης
O Dudley δήλωσε ότι η Federal Reserve πρέπει να πιέσει περισσότερο τα επόμενα χρόνια, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο μιας ανώμαλης προσγείωσης για την αμερικανική οικονομία
Για τον κίνδυνο βίαιης πτώσης στη Wall Street προειδοποιεί ο Wolf Richter, καθώς οι αγορές αγνοούν τις προειδοποιήσεις της Fed.
Ο Richter, μέσω του οικονομικού του blog, επικεντρώνεται στην προειδοποίησε του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης, William Dudley.
O Dudley δήλωσε ότι η Federal Reserve πρέπει να πιέσει περισσότερο τα επόμενα χρόνια, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο μιας ανώμαλης προσγείωσης για την αμερικανική οικονομία.
Η «υπερθέρμανση» της αμερικανικής οικονομίας τα αμέσως επόμενα χρόνια είναι ένας από τους υπαρκτούς κινδύνους που πρέπει να ληφθεί υπόψη, προειδοποίησε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανάπτυξη της οικονομίας των Η.Π.Α. θα ανέλθει μεταξύ 2,5% και 2,7% το 2018.
Ο κ. Dudley επέμεινε στην πάγια άποψή του ότι η Federal Reserve πρέπει να προχωρήσει ταχέως στην περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, ενώ εκτίμησε πως στόχος της Τράπεζας για (ετήσιο) πληθωρισμό της τάξεως του 2%, θα επιτευχθεί μεσοπρόθεσμα.
«Αν διαβάζω σωστά τα λόγια του Dudley, ανησυχεί ότι οι αγορές θα αντιληφθούν πολύ αργά τι συμβαίνει και μόνο τη χρήση σημαντικών «όπλων» νομισματικής πολιτικής», σημειώνει ο συγγραφέας του «Wolf Street».
Η ξαφνική προσαρμογή των τιμών, των αποδόσεων, των spreads, των ασφαλίστρων κινδύνου κλπ. μπορεί να είναι υπερβολικά βίαιη για να τα «χωνέψει» η οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης