Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuroda (Bank of Japan): Η οικονομία της Ιαπωνίας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται σταδιακά το 2018

Kuroda (Bank of Japan): Η οικονομία της Ιαπωνίας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται σταδιακά το 2018
Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ιαπωνίας εμφανίστηκε περισσότερο αισιόδοξος σε σχέση με το παρελθόν αναφορικά με τον πληθωρισμό της χώρας
Τη θέση ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα συνεχίσει την τρέχουσα πολιτική της και το 2018, διατύπωσε για ακόμα μία φορά ο επικεφαλής της BoJ, Haruhiko Kuroda, πραγματοποιώντας ωστόσο θετικά σχόλια και την οικονομία και τον πληθωρισμό της χώρας, τα οποία οδήγησαν στην περαιτέρω άνοδο του γεν έναντι του αμερικανικού δολαρίου.
Συγκεκριμένα, η Bank of Japan εμαφνίστηκε περισσότερο αισόδοξη για τις περιφερειακές περιοχές της Ιαπωνίας κατά την τριμηνιαία της έκθεση, εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι η διεύρυνση της ανάκαμψης θα συμβάλει στην επιτάχυνση του πληθωρισμού στο στόχο του 2%.
Μέσω ομιλίας του σε επιχειρησιακό συνέδριο, ο Kuroda ανέφερε ότι ο βασικός πληθωρισμός καταναλωτών «κινείται γύρω στο 1%», αναθεωρώντας επί τα βελτίω τις δηλώσεις του σε σύγκριση με τρεις μήνες πριν, όταν και τόνιζε ότι οι βασικές τιμές καταναλωτή ήταν γύρω στο μηδέν.
«Η οικονομία αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται σταδιακά», ανέφερε ο επικεφαλής της Bank of Japan, εκφράζοντας εν συνεχεία και πάλι την αισιοδοξία του για τις προοπτικές μίας βιώσιμης ανάκαμψης.
Τα σχόλια του Kuroda έστειλαν το δολάριο ακόμα χαμηλότερα έναντι του γεν Ιαπωνίας, και συγκεκριμένα στο -0,41% και τα 110,60 γεν, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ότι η Bank of Japan θα μπορούσε να υιοθετήσει μία πιο επιθετική πολιτική το τρέχον έτος.
«Η αλλαγή στη γλώσσα που χρησιμοποιεί ο Kuroda αντικατοπτρίζει ελάχιστα τα πρόσφατα κέρδη των τιμών, ωστόσο ο κόσμος έχει αποκτήσει ιδαιίτερη ευαισθησία ακόμα και στην πιο μικρή αλλαγή που μπορεί να πραγματοποιήσει η Bank of Japan», σχολίασε ο οικονομολόγος της Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities, Shuji Tonouchi, προσθέτοντας ότι «τα μέλη της κυβέρνησης επίσης πραγματοποιούν πιο θετικά σχόλια για την έξοδο από τον αποπληθωρισμό».
Παράλληλα, ο Kuroda τόνισε ότι η μετριοπαθής οικονομική ανάπτυξη που βρίσκεται σε εξέλιξη θα συμβάλει στην επιτάχυνση του πληθωρισμού προς τον στόχο του 2% της BoJ, σηματοδοτώντας την επιθυμία του να διατηρήσει προς το παρόν το status quo της νομισματικής πολιτικής της τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης