Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Με ή χωρίς ελάφρυνση χρέους η Ελλάδα θα ελέγχεται για πολλά χρόνια ακόμη

tags :
Citigroup: Με ή χωρίς ελάφρυνση χρέους η Ελλάδα θα ελέγχεται για πολλά χρόνια ακόμη
Πιθανές αλλαγές στις προϋποθέσεις για την ελάφρυνση του χρέους θα μπορούσε να προκαλέσει ένα άλλο σοβαρό πλήγμα στην σημερινή αριστερή κυβέρνηση της Αθήνας
Τη δήλωση του απερχόμενου επικεφαλής του Eurogroup Working Group (EWG), Τ. Weiser, για το ελληνικό χρέος σχολιάζει σήμερα η Citigroup.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή την Κυριακή, ο Weiser δήλωσε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να λάβει ελάφρυνση του χρέους, αλλά με όρους που θα συζητηθούν όταν το πρόγραμμα διάσωσης ολοκληρωθεί τον Αύγουστο.
Ο Weiser είπε ότι οι συζητήσεις για το καθεστώς μετά τη διάσωση δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, αλλά αναμένει πρόσθετες προϋποθέσεις.
Η Weiser σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ελκυστική για τις ξένες επενδύσεις παρά τα οκτώ χρόνια προγραμμάτων προσαρμογής, δείχνοντας το σύστημα δικαιοσύνης ως ένα από τα κύρια εμπόδια.
Σύμφωνα με τη Citigroup, πιθανές αλλαγές στις προϋποθέσεις για την ελάφρυνση του χρέους θα μπορούσε να προκαλέσει ένα άλλο σοβαρό πλήγμα στην σημερινή αριστερή κυβέρνηση της Αθήνας, ακόμη και αν επρόκειτο για μια σταδιακή ελάφρυνση.
Το τέλος της επίσημης χρηματοδότησης πιθανότατα θα έρθει το προσεχές καλοκαίρι, αλλά η επίσημη εποπτεία των διεθνών πιστωτών πιθανότατα θα συνεχιστεί για πολλά ακόμα χρόνια, με ή χωρίς συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους, ανέφερε η Citigroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης