Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Οι Τούρκοι πετούν με αόρατα drones κι εμείς έχουμε μείνει στον αραμπά! (video)

Οι Τούρκοι πετούν με αόρατα drones κι εμείς έχουμε μείνει στον αραμπά! (video)
Black Hornet: ένα πραγματικά αόρατο drone που μεταδίδει ζωντανά εικόνα σε αποστολές αναγνώρισης.
Το μίνι drone ελικόπτερο που θα δείτε στο video είναι τουρκικής κατασκευής κι αποτελεί άλλη μία απόδειξη ότι η γειτονική χώρα έχει επενδύσει πολύ στον τομέα των μη επανδρωμένων οχημάτων. Τα χρήματα που δαπανώνται σ΄ αυτή τη τεχνολογία είναι πολύ λιγότερα απ΄ όσα μπορεί να δαπανήσει μια χώρα για την αγορά οπλικών συστημάτων παλαιότερης τεχνολογίας. Όπως επιμένει να κάνει η Ελλάδα.
Οι “απέναντι” θα κάνουν τις αποστολές αναγνώρισης με χαμηλό κόστος, μηδενικό ρίσκο για το προσωπικό τους και κυρίως με απόλυτη αποτελεσματικότητα. Είναι δεδομένο ότι οι “απέναντι” προχωρούν στην τεχνολογία του σήμερα και του αύριο κι η Ελλάδα ακολουθεί λογικές του 20ου αιώνα.
Στο video θα δείτε το Black Hornet ένα πραγματικά αόρατο drone που μπορεί να μεταδίδει ζωντανά εικόνα και να κάνει αποστολές αναγνώρισης.
Είναι η Ελλάδα ικανή να αναπτύξει συστήματα αντίστοιχης τεχνολογίας; Είναι δεδομένο ότι διαθέτουμε και τα μυαλά και τις εταιρείες που μπορούν να φτιάξουν πολύ καλύτερα “προϊόντα”. Το γιατί δεν υλοποιούνται είναι ένα εύλογο και βασανιστικό ερώτημα...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης