Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διευρύνει τις απώλειές του το αμερικανικό δολάριο - Παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 4 μηνών

Διευρύνει τις απώλειές του το αμερικανικό δολάριο - Παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 4 μηνών
Η στερλίνα σκαρφάλωσε σε υψηλά ενάμισι έτους έναντι του δολαρίου, στα 1,382 δολ.
Περαιτέρω πτώση καταγράφει κατά την έναρξη της εβδομάδας το αμερικανικό δολάριο έναντι των υπολοίπων σημαντικών νομσιμάτων, καθώς η αργία στις ΗΠΑ περιορίζει την κινητικότητα της αγοράς.
Ειδικότερα, περί τις 1:51 μ.μ. ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί περαιτέρω κατά -0,50% με την τιμή του να διαμορφώνεται στις 90,48 μονάδες, παραμένοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2017.
Την περασμένη Παρασκευή (12/1) οι ΗΠΑ δημοσίευσαν τα στοιχεία αναφορικά με τον πληθωρισμό για τον Δεκέμβριο του 2017, με τον βασικό ΔΤΚ να αυξάνεται ελαφρώς περισσότερο σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να ωθήσει υψηλότερα το αμερικανικό νόμισμα.
Παράλληλα, το ευρώ συνεχίζει το ράλι του έναντι του δολαρίου, καταγράφονας άνοδο της τάξεως του +0,45% στα 1,227 δολ. με την εβδομαδιαία του άνοδο την περασμένη Παρασκευή να διαμορφώνεται στο +1,4%.
Επιπλέον, σε υψηλά ενάμιση έτους έφτασε νωρίτερα η στερλίνα, και συγκεκριμένα στα 1,382 δολ. ενώ αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται στα 1.3778 δολ.
Νωρίτερα, τα θετικά σχόλια του επικεφαλής της Bank of Japan, Haruhiko Kuroda, οδήγησαν σε νέα πτώση του δολαρίου έναντι του γεν Ιαπωνίας, και συγκεκριμένα στο -0,31% και τα 110,63 γεν.
Μέσω ομιλίας του σε επιχειρησιακό συνέδριο, ο Kuroda ανέφερε ότι ο βασικός πληθωρισμός καταναλωτών «κινείται γύρω στο 1%», αναθεωρώντας επί τα βελτίω τις δηλώσεις του σε σύγκριση με τρεις μήνες πριν, όταν και τόνιζε ότι οι βασικές τιμές καταναλωτή ήταν γύρω στο μηδέν.
«Η οικονομία αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται σταδιακά», ανέφερε ο επικεφαλής της Bank of Japan, εκφράζοντας εν συνεχεία και πάλι την αισιοδοξία του για τις προοπτικές μίας βιώσιμης ανάκαμψης.
Οι επενδυτές πλέον στρέφουν την προσοχή τους στα στοιχεία που αφορούν τον πληθωρισμό σε Ερυωζώνη και Μεγάλη Βρετανία αργότερα εντός της εβδομάδας, γεγονός που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία του δολαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης