Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Φ/Γ Λήμνος συμμετείχε στην κοινή άσκηση SAREX «ΣΑΛΑΜΙΣ – 01/18»

Η Φ/Γ Λήμνος συμμετείχε στην κοινή άσκηση SAREX «ΣΑΛΑΜΙΣ – 01/18»
Η άσκηση έρευνας-διάσωσης πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου.
Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 η φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ, η οποία είχε καταπλεύσει στο Λιμένα Λεμεσού, συμμετείχε στην κοινή διμερή άσκηση Έρευνας – Διάσωσης, με την ονομασία «ΣΑΛΑΜΙΣ– 01/08», η οποία πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Από Κυπριακής πλευράς συμμετείχε ένα ελικόπτερο της 460 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης του ΓΕΕΦ. Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε «Ναυτικό ατύχημα στην ανοιχτή θάλασσα» σε πλοία και πλατφόρμες που δραστηριοποιούνται στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και ως εκ τούτου, τέθηκε σε εφαρμογή από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας το Εθνικό Σχέδιο Ε-Δ «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού. Το συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των αεροναυτικών μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση είχε το ΚΣΕΔ, σε συνεργασία με το ΓΕΝ.
Η εν λόγω άσκηση αποτελεί την πρώτη προγραμματισμένη δραστηριότητα, για το 2018, μεταξύ των δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και των αεροναυτικών δυνάμεων της Ελλάδας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στο πλαίσιο διεθνών ή εθνικών αποστολών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης