Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Θέλουμε μια συμφωνία Brexit που να εξυπηρετεί ολόκληρο το Ην. Βασίλειο

May: Θέλουμε μια συμφωνία Brexit που να εξυπηρετεί ολόκληρο το Ην. Βασίλειο
Η Theresa May επιθυμεί να διαπραγματευτεί μια έξοδο από την ΕΕ που να λειτουργεί για το σύνολο του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε εκπρόσωπός της
Η βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμεί να διαπραγματευτεί μια έξοδο από την ΕΕ που να λειτουργεί για το σύνολο του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε σήμερα (15/01/2018) εκπρόσωπός της, μετά τη δημοσίευση από την κυβέρνηση της Σκωτίας μιας μελέτης για τις επιπτώσεις του Brexit.
«Η πρωθυπουργός έχει καταστήσει σαφή τη δέσμευσή της να εξασφαλίσει μια καλή συμφωνία που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων των μερών του Ηνωμένου Βασιλείου και ότι είμαστε σίγουροι ότι το κάνουμε αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει τη «ζωτική σημασία» της προστασίας της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου «η οποία αξίζει περίπου 48 δισ. λίρες (66 δισ. δολ.) στη Σκωτία και είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από αυτή της ΕΕ».
Η κυβέρνηση της Σκωτίας προειδοποίησε σήμερα ότι το πλήγμα στο μέγεθος της οικονομίας της χώρας από μια έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς εμπορική συμφωνία θα μπορούσε να φτάσει στο 8,5% έως το 2030.
Ο εκπρόσωπος εκτίμησε ακόμη ότι οι επίσημες συνομιλίες για μια μεταβατική περίοδο για το Brexit θα ξεκινήσουν στα τέλη Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης