Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Τουλάχιστον 38 νεκροί και 105 τραυματίες από διπλή επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη

tags :
Ιράκ: Τουλάχιστον 38 νεκροί και 105 τραυματίες από διπλή επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη
Μέχρι στιγμής καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης στην ιρακινή πρωτεύουσα
Τουλάσιστον 38 νεκροί και 105 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός της διπλής βομβιστικής επίθεσης που έλαβε χώρα σήμερα (15/1) στην πρωτεύουσα του Ιράκ, τη Βαγδάτη, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη επίθεση στη χώρα από τότε που ανακυρήχθηκε η νίκη απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν οι αρχές, οι επιθέσεις προήλθαν από βομβιστές αυτοκτονίας, με τα ασθενοφόρα να καταφθάνουν άμεσα στο σημείο προκειμένου να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στα θύματα.
Μάλιστα, η διπλή επίθεση έλαβε χώρα μόλις δύο μέρες μετά το χτύπημα που πραγματοποίησε βομβιστής αυτοκτονίας σε αστυνομικό τμήμα στη βόρεια Βαγδάτη, αφαιρώντας τη ζωή οκτώ ατόμων.
Μέχρι στιγμής καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη των επιθέσεων, ωστόσο οι αρχές υποπτεύονται δράση του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο κατά το παρελθόν έχει αναλάβει την ευθύνη παρόμοιων επιθέσεων.
Ο εκπρόσωπος του ιρακινού κοινοβουλίου, Salim al-Jabouri, καταδίκασε την επίθεση, χαρακτηρίζοντάς την ως μία «πράξει δειλίας εναντίον αθώων ανθρώπων», ενώ παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.
Υπενθυμίζουμε ότι τόσο ιρακινοί όσο και αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι το Ισλαμικό Κράτος ενδέχεται να συνεχίσει τη διεξαγωγή παρόμοιων επιθέσεων, με το κόστος της νίκης του Ιράκ απέναντι στους τζιχαντιστές να θεωρείται ακόμα ανυπολόγιστο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης