Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pew: Οι Έλληνες οι πιο δύσπιστοι απέναντι στον Τύπο – Το 60% κατηγορεί τα ΜΜΕ για παραπλάνηση

Pew: Οι Έλληνες οι πιο δύσπιστοι απέναντι στον Τύπο – Το 60% κατηγορεί τα ΜΜΕ για παραπλάνηση
Έλληνες και Νοτιοκορεάτες κατηγορούν τα ΜΜΕ για παραπλάνηση, «πολιτική» εξάρτηση και ανακρίβεια στον τρόπο κάλυψης των ειδήσεων
Εντυπωσιακά και σαφώς ιδιαίτερα ανησυχητικά για τα ελληνικά ΜΜΕ είναι τα αποτελέσματα έρευνα του Pew Research Center, καθώς οι Έλληνες συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών που δεν εμπιστεύονται τα μέσα ενημέρωσης.
Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας έξι στους δέκα Έλληνες (αντίστοιχο ποσοστό σημειώνεται σε Ισπανία, Ν. Κορέα, Λίβανο και Χιλή) θεωρούν ότι τα ΜΜΕ δεν καλύπτουν με δίκαιο τρόπο τις ειδήσεις, κυρίως, μάλιστα, αυτές που αφορούν την πολιτική.



Παράλληλα η Ελλάδα με ποσοστό 57% είναι η χώρα στην οποία οι πολίτες πιστεύουν ότι «η κάλυψη των πιο μεγάλων σημαντικών γεγονότων δεν πραγματοποιείται με τον ορθό τρόπο», ενώ δεύτερη σε αυτήν την κατάταξη είναι η Ν. Κορέα με ποσοστό 55%.
Εκ νέου Ελλάδα και Ν. Κορέα είναι μεταξύ των χωρών που οι πολίτες τους θεωρούν ότι οι ειδήσεις δεν καταγράφονται με ακρίβεια.
Στην Ελλάδα το ποσοστό μάλιστα είναι συντριπτικό και φθάνει στο 78%, ενώ στη Ν. Κορέα στο 62%.



Ακόμη πιο αρνητική είναι η άποψη των Ελλήνων για τα ΜΜΕ αφορούν την κάλυψη των πολιτικών ειδήσεων, με το 80% των πολιτών να υποστηρίζουν ότι υπάρχει μονομερής και απόλυτα υποκειμενική αν όχι υποκινούμενη κάλυψη τους.



Ταυτόχρονα, όμως, Ισπανοί και Έλληνες (με ποσοστά 89% και 88% αντίστοιχα) είναι οι δύο λαοί που θεωρούν απόλυτα απαράδεκτη την ύπαρξη πολιτικής παρέμβασης στον Τύπο.
Σημειώνεται ότι στην έρευνα του Κέντρου συμμετείχαν περί των 41.953 πολιτών από 38 χώρες του κόσμου, ενώ διεξήχθη μεταξύ 16 Φεβρουαρίου και 8 Μαΐου 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης