Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING: Περιθώρια περαιτέρω ανόδου του ευρώ - Υποτιμημένο στο 1,23 δολ.

ING: Περιθώρια περαιτέρω ανόδου του ευρώ - Υποτιμημένο στο 1,23 δολ.
To ευρώ παραμένει υποτιμημένο παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε πολυετή υψηλά έναντι του δολαρίου, αναφέρει η ING
Υποτιμημένο συνεχίζει να χαρακτηρίζει το ευρώ η ING, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε πολυετή υψηλά έναντι του δολαρίου, επισημαίνοντας ότι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα είναι περίπου κατά 1-2% χαμηλότερο βάσει του βραχυπρόθεσμου μοντέλου της εύλογης αξίας.
Όπως αναφέρει η ανάλυση της ING, η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου ανήλθε σήμερα σε νέα υψηλά τριών ετών, μόλις κάτω του 1,2300 δολ.
«Ήταν μια τέτοια κίνηση δικαιολογημένη και συγχρονισμένη με τα θεμελιώδη στοιχεία ή είναι η άνοδος του ευρώ υπερβολική;
Πιστεύουμε ότι ισχύει το πρώτο», αναφέρει η ING.
«Το μοντέλο της βραχυπρόθεσμης χρηματοοικονομικής εύλογης αξίας δεν προσδιορίζει μόνο την πρόσφατη άνοδο του ευρώ ως δικαιολογημένη, αλλά στην πραγματικότητα το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα εξακολουθεί να φαίνεται υποτιμημένο.
Το χαμηλό κόστος της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου φαίνεται να ανέρχεται περίπου στο 1% -2% (…)», αναφέρει η ING.
«Αυτό, με τη σειρά του, μεταφράζεται σε μια βραχυπρόθεσμη εύλογη αξία της τάξεως περίπου του 1,24-1,25 δολ.», προσθέτει.

Η ING αναφέρει ότι ενώ δύο κορυφαίες ειδήσεις πυροδότησαν την πρόσφατη ώθηση του ευρώ (τα πρακτικά της ΕΚΤ και η πρόοδος στις συνομιλίες για κυβέρνηση συνασπισμού στη Γερμανία), δύο βασικοί «οδηγοί» έστειλαν το ευρώ υψηλότερα τις τελευταίες εβδομάδες:
1. Η σχετική άνοδος της καμπύλης των γερμανικών ομολόγων ενάντια στην καμπύλη των αμερικανικών.
2. Το ευνοϊκό περιβάλλον κινδύνου, το οποίο υποστηρίζει το ευρώ.


Σύμφωνα με τις προοπτικές συναλλάγματος της ING για το 2018, αναμένεται ότι το ευρώ θα ξεπεράσει το επίπεδο του 1,30 δολ. αργότερα αυτό το έτος, καθώς η αγορά αρχίζει να επικεντρώνεται στο δεύτερο βήμα της εξομάλυνσης της πολιτικής της ΕΚΤ - το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης