Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ανοιχτό το ενδεχόμενο η Merkel να ακολουθήσει τον Macron στο Νταβός

tags :
Reuters: Ανοιχτό το ενδεχόμενο η Merkel να ακολουθήσει τον Macron στο Νταβός
Merkel και Macron αναμένεται να αναμετρηθούν με τον Trump στο Νταβός
Το ενδεχόμενο να ακολουθήσει τον Γάλλο πρόεδρο, Emmanuel Macron στο World Economic Forum στο Νταβός της επόμενη εβδομάδα σκέφτεται η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η Merkel που δίνει μάχη για τη συγκρότηση κυβέρνησης μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου (2017), αναμενόταν ότι δεν παρευρισκόταν στο ετήσιο συνέδριο.
Ωστόσο, με την επίτευξη συμφωνίας για την έναρξη των επίσημων συνομιλιών, Γερμανοί αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι η Merkel θα μπορούσε να μεταβεί στο Νταβός, όπου πιθανότατα θα αντιπαρατεθεί με τον Trump, που αναμένεται να απευθύνει ομιλία κατά την τελευταία ημέρα του forum.
Μια εμφάνιση της στο Νταβός θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την επιστροφή της Merkel στον παγκόσμια σκηνή έπειτα από μια περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας κατά την οποία απέφυγε τη δημοσιότητα.
Παράλληλα, η ίδια αλλά και ο Macron θα έχουν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν τη δέσμευση τους για επανασύσταση της ΕΕ έπειτα από την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει και να υπερασπιστούν της φιλελεύθερες δημοκρατικές αξίες απέναντι στον Donald Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης