Διεθνή

Spiegel: Ο Τσίπρας αντεπιτίθεται με παροχή επιδομάτων στους αδύναμους

Spiegel: Ο Τσίπρας αντεπιτίθεται με παροχή επιδομάτων στους αδύναμους
Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Τσίπρα ότι το κοινωνικό επίδομα προήλθε από τη φορολογική αφαίμαξη επιχειρήσεων και πολιτών
Στην παροχή βοηθημάτων στους αδύναμα οικονομικά Έλληνες αναφέρεται δημοσίευμα του Spiegel, στο οποίο υπογραμμίζεται ότι η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι δίνει ελεημοσύνη στους πολίτες και μάλιστα για προεκλογικούς λόγους.
Στο δημοσίευμα καταγράφεται η περίπτωση μίας 40χρονης μητέρα τριών παιδιών, η εργάζεται ως νταντά για 250 ευρώ μηνιαίως.
Χωρίς τα επιπλέον επιδόματα – για ενοίκιο, φαγητό αλλά και για τα παιδιά της- παραδέχεται ότι δεν θα μπορούσε να επιβιώσει.
Επιπρόσθετα συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών που έλαβαν το έκτακτο κοινωνικό επίδομα τον Δεκέμβριο 2017, το οποίο έφθασε στην περίπτωσή της τα 900 ευρώ.
«Πλήρωσα το ενοίκιο και τα έξοδα για τη θέρμανση αλλά και τους λογαριασμούς ηλεκτρικού και νερού.
Ήταν μία πραγματική ανακούφιση», τονίζει η 40χρονη Βίκυ Βαρελά.
Όπως είναι φυσικό, σημειώνει το γερμανικό περιοδικό, η Νέα Δημοκρατία ασκεί σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτήν την πολιτική, καθώς θεωρεί ότι το πράττει για να παραπλανήσει τον λαό.
«Πολιτική της κυβέρνησης είναι η παροχή ελεημοσύνης.
Ο Τσίπρας και ο κυβερνητικός του συνεργάτης Καμμένος έχουν στόχο να κτίσουν μία Ελλάδα των φτωχών και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε», τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.
Πάντως το Spiegel υποστηρίζει ότι όντως στην Ελλάδα υπάρχει ανάγκη παροχής επιπλέον επιδομάτων, καθώς το ποσοστό των φτωχών και των αποκλεισμένων από την κοινωνία σε σύγκριση με το σύνολο του πληθυσμού είναι μεγαλύτερο από ότι σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης.
Ταυτόχρονα οι φτωχοί και οι αδύναμοι είναι αυτοί που μπορούν να καθορίσουν το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών.
Θεωρητικά αυτό θα συμβεί το φθινόπωρο του 2019, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει – αν και δηλώνει το αντίθετο – ο Τσίπρας να αποφασίσει να κηρύξει νωρίτερα εκλογές.
Το Spiegel αναφέρει ακόμη ότι η παροχή βοηθημάτων είναι κάτι απαραίτητο στην Ελλάδα, καθώς τα οικογενειακά επιδόματα στη χώρα είναι μεταξύ των χαμηλότερων (ως ποσοστό επί του ΑΕΠ) σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης.
Φυσικά προστίθεται ότι όσοι ασκούν κριτική στην κυβέρνηση τονίζουν ότι το έκτακτο βοήθημα προήλθε μετά από τον φορολογικό στραγγαλισμό όσων επιχειρήσεων παραμένουν κερδοφόρες και της μεσαίας τάξης.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης