Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό 19 μηνών εκτοξεύτηκε η βρετανική λίρα, στα 1,38 δολάρια

tags :
Σε υψηλό 19 μηνών εκτοξεύτηκε η βρετανική λίρα, στα 1,38 δολάρια
Η στερλίνα συνεχίζει το «ράλι» έναντι του δολαρίου Η.Π.Α.
Στο υψηλότερο επίπεδο μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 «σκαρφάλωσε» νωρίτερα σήμερα (15 Ιανουαρίου 2018) η βρετανική λίρα, στα 1,382 δολάρια Η.Π.Α., συνεχίζοντας έτσι την άνοδο έναντι του αμερικανικού νομίσματος.
Περί τις 18:00, η ισοτιμία στερλίνας/δολαρίου ενισχύεται κατά 0,5%, στα 1,378 δολάρια.
Την ίδια στιγμή, η ισοτιμία στερλίνας/ευρώ είναι σχεδόν αμετάβλητη σε ημερήσια βάση (-0,05%), στα 1,124 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή (12 Ιανουαρίου 2018), το Bloomberg μετέδιδε ότι «οι υπουργοί Οικονομικών Ισπανίας και Ολλανδίας συμφώνησαν να συνεργαστούν για να πιέσουν για μια συμφωνία Brexit, που θα κρατά τη Βρετανία όσο το δυνατόν πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Σε σημείωμά τους στις 4 Ιανουαρίου 2018, οι οικονομολόγοι της ING υποστήριζαν πως η στερλίνα αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη και στα 1,53 δολάρια εντός του 2018, μία ενίσχυση της τάξεως του 12% από τα τρέχοντα επίπεδα, επιστρέφοντας στα επίπεδα που διαπραγματευόταν πριν από το δημοψήφισμα για το Brexit, στις 23 Ιουνίου 2016.
Μάλιστα, η τιμή είναι κατά 3,5% υψηλότερη σε σύγκριση με αυτή μία ημέρα πριν το δημοψήφισμα.
Οι αναλυτές επικαλούνταν την ενδεχόμενη επίτευξη μεταβατικής συμφωνίας μεταξύ Ηνωμένου βασιλείου και Ε.Ε. στις αρχές του 2018, τις μέχρι πρότινος ικανοποιητικές οικονομικές επιδόσεις του νησιού, τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την Τράπεζα της Αγγλίας αλλά και την καθοδική πορεία του δολαρίου Η.Π.Α..
«Οι πολιτικοί απομακρύνονται από την προσπάθειά τους να προστατεύσουν το εθνικό συμφέρον και σταδιακά κινούνται προς την κατεύθυνση μίας αμοιβαίας συμφωνίας», σχολιάζεται χαρακτηριστικά.

Απαισιόδοξοι για το δολάριο ΗΠΑ οι αναλυτές της ING…

Το αμερικανικό δολάριο θα συνεχίσει να κινείται πτωτικά έναντι των κύριων ανταγωνιστικών νομισμάτων εντός του 2018, εκτιμούν οι αναλυτές της ING, επικαλούμενοι μεταξύ άλλων την αβεβαιότητα σχετικά με τον πραγματικό αντίκτυπο της φορολογικής μεταρρύθμισης στην οικονομία των Η.Π.Α..
Παράλληλα, η επενδυτική τράπεζα αναφέρεται σε «καλύτερες επενδυτικές επιλογές εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών».
«Η αύξηση των επιτοκίων από τη Federal Reserve δεν εγγυάται ενίσχυση του δολαρίου», σχολιάζεται…
Στον απόηχο της δημοσιοποίησης των πρακτικών (περισσότερα εδώ) της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, ο δείκτης δολαρίου (περιλαμβάνει μία ενιαία τιμή έναντι των κύριων έξι ανταγωνιστικών νομισμάτων) πήρε την ανιούσα (0,3%), στις 92,1 μονάδες -περί τις 22:40.
Ωστόσο, η επίδοση είναι κατά πολύ υποδεέστερη από τις 102,5 και 101,7 που παρατηρήθηκαν τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο του 2017, αντίστοιχα.
Για το σύνολο του έτους που αφήσαμε πίσω μας, ο δείκτης υποχώρησε σχεδόν 10%, κόντρα στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τη Fed καις τις αυξημένες αποδόσεις στα κρατικά ομόλογα των Η.Π.Α.!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης