Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank: Οποιοιδήποτε κανόνες για το Bitcoin πρέπει να είναι παγκόσμιοι

Bundesbank: Οποιοιδήποτε κανόνες για το Bitcoin πρέπει να είναι παγκόσμιοι
Οποιαδήποτε προσπάθεια ρύθμισης των κρυπτονομισμάτων, πρέπει να είναι σε παγκόσμια κλίμακα, δήλωσε αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας
Οποιαδήποτε προσπάθεια ρύθμισης των κρυπτονομισμάτων, όπως το Bitcoin, πρέπει να είναι σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς οι εθνικοί ή περιφερειακοί κανόνες θα είναι δύσκολο να εφαρμοστούν σε μια εικονική κοινότητα χωρίς σύνορα, δήλωσε σήμερα (15/01/2018) αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας.
Οι εθνικές αρχές σε ολόκληρο τον κόσμο, και ιδιαίτερα στην Ασία, έχουν προσπαθήσει να βάλουν φρένο στην παγκόσμια «έκρηξη» που σημειώνουν οι συναλλαγές Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων - μια μορφή ψηφιακού χρήματος που δημιουργήθηκε και συντηρήθηκε από τους χρήστες του.
Ωστόσο, ο Joachim Wuermeling, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της γερμανικής Bundesbank, δήλωσε ότι οι εθνικοί κανόνες ενδέχεται να δυσκολευτούν να περιορίσουν το παγκόσμιο φαινόμενο.
«Μια αποτελεσματική ρύθμιση των εικονικών νομισμάτων θα ήταν επομένως εφικτή μόνο μέσω της μεγαλύτερης δυνατής διεθνούς συνεργασίας, επειδή η ρυθμιστική ισχύς των μεμονωμένων κρατών είναι προφανώς περιορισμένη», δήλωσε ο Wuermeling σε εκδήλωση στη Φρανκφούρτη.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης