Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, αργία στη Wall Street - Πιέσεις από Carillion

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, αργία στη Wall Street - Πιέσεις από Carillion
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (15/01/2018) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από μια νευρική συνεδρίαση με χαμηλούς όγκους, καθώς οι επενδυτές προτίμησαν να κάνουν ένα… διάλειμμα μετά από δύο εβδομάδες ισχυρών κερδών, αλλά και λόγω της αργίας στη Wall Street για την ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,08% χαμηλότερα, στις 398,18 μονάδες, με τους μεγάλους κλάδους να τερματίζουν με μεικτά πρόσημα.
Ο DAX στη Γερμανία υποχώρησε κατά 0,34%, στις 13.200,51 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε απώλειες 0,12% και έκλεισε στις 7.769.14 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,13% χαμηλότερα, στις 5.509,69 μονάδες.


Πιέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές άσκησε και η περαιτέρω άνοδος του ευρώ σε νέα υψηλά 3ετίας έναντι του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να προεξοφλούν μια αυξανόμενη οικονομική δυναμική της Ευρωζώνης, με την υποστήριξη της νομισματικής πολιτικής.
Περί τις 19:00, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,6% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,2265 δολ.
Πιέσεις δέχτηκαν οι μετοχές των βρετανικών τραπεζών, στον απόηχο της κατάρρευσης της βρετανικής κατασκευαστικής εταιρείας Carillion, καθώς δανειστές της αρνήθηκαν να παράσχουν περαιτέρω οικονομική στήριξη.
Οι εξελίξεις θέτουν σε κίνδυνο 20.000 θέσεις εργασίας στη Βρετανία, καθώς και χιλιάδες συμβόλαια με υπεργολάβους.
Η διαπραγμάτευση για τη μετοχή της εταιρείας ανεστάλη στις 14,2 πένες μετά από πτώση 28,95%.
Οι μετοχές των HSBC και RBS - μεταξύ των κορυφαίων πιστωτών της Carillion - τερμάτισαν με απώλειες 0,9% και 0,8% αντίστοιχα.
Επίσης, αρνητικά επηρέασαν το επενδυτικό κλίμα και ορισμένα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα.
Η μετοχή της Metso κατέγραψε απώλειες άνω του 10%, καθώς η φινλανδική εταιρεία εξόρυξης ανέφερε κέρδη και πωλήσεις κατώτερα των προσδοκιών.
Στον αντίποδα, οι μετοχές εταιρειών κοινής ωφελείας κινήθηκαν ανοδικά, με κορυφαία την Endesa (+1,5%), καθώς η Goldman Sachs αύξησε την τιμή - στόχο της για τη μετοχή της εταιρείας.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, διεύρυνση κατέγραψε το πλεόνασμα στο ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών της Ευρωζώνης για τον Νοέμβριο του 2017, καθώς η περαιτέρω άνοδος στις εξαγωγές των χωρών της ενιαίας νομισματικής ζώνης ξεπέρασε σε μεγάλο βαθμό τις εισαγωγές.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές σημείωσαν άνοδο της τάξεως του 7,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 7,3%.
Ως εκ τούτου, το εμπορικό πλεόνασμα της Ευρωζώνης διευρύνθηκε στα 26,3 δισ. ευρώ, από 23,8 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο του 2016.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης