Διεθνή

Η Ford επενδύει 11 δισ. δολάρια στα ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2022

Η Ford επενδύει 11 δισ. δολάρια στα ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2022
40 δισ. δολάρια θέλει να επενδύσει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η Ford 
Η Ford θα επενδύσει 11 δισ. δολάρια στα ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2022, χρονιά στην οποία θα έχει 40 υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά οχήματα στη σειρά μοντέλων της, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Bill Ford την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, στο Auto Show του Ντιτρόιτ.
Το μέγεθος της επένδυσης είναι σαφώς υψηλότερο από τον προηγουμένως ανακοινωθέντα στόχο των 4,5 δισ. δολαρίων μέχρι το 2020, σύμφωνα με στελέχη της Ford και περιλαμβάνει το κόστος ανάπτυξης εξειδικευμένων ηλεκτρικών οχημάτων.
Τα έξοδα μηχανικής, έρευνας και ανάπτυξης της Ford για το 2016, το τελευταίο πλήρες διαθέσιμο έτος, ανήλθαν σε 7,3 δισ. δολάρια, από 6,7 δισ. δολάρια το 2015.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Ford, Jim Hackett είπε στους επενδυτές τον Οκτώβριο 2017, ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα μειώσει το κόστος 14 δισ. δολαρίων κατά τα επόμενα πέντε χρόνια και θα μετατοπίσει τις επενδύσεις από τα sedans και τις μηχανές εσωτερικής καύσης, για την ανάπτυξη περισσότερων φορτηγών, ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων.
Από τα 40 ηλεκτροκίνητα οχήματα η Ford που σχεδιάζει μέχρι το 2022, τα 16 θα είναι πλήρως ηλεκτρικά και τα υπόλοιπα θα είναι plug-in υβριδικά, δήλωσαν τα στελέχη.
"Είμαστε αποφασισμένοι να αναπτυχθούμε στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα", δήλωσε ο Ford στους δημοσιογράφους.
"Αν θέλουμε να είμαστε πετυχημένοι με την ηλεκτροκίνηση, πρέπει να το κάνουμε με οχήματα που είναι ήδη δημοφιλή".
Η General Motors, η Toyota και η Volkswagen, έχουν ήδη ανακοινώσει επιθετικά σχέδια για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τους και στοχεύουν τους καταναλωτές που θέλουν πολυτέλεια, απόδοση και στυλ ή και τα τρία χαρακτηριστικά στο ίδιο όχημα.
Οι κύριοι κατασκευαστές αυτοκινήτων αντιδρούν εν μέρει στις πιέσεις των ρυθμιστικών αρχών στην Κίνα, την Ευρώπη και την Καλιφόρνια, να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα ορυκτά καύσιμα.
Είναι επίσης υπό πίεση από την επιτυχία της Tesla, στην παραγωγή ηλεκτρικών sedans και SUV.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης