Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Οι οικονομικές αρχές εντόπισαν ύποπτα στοιχεία στην πώληση της Μίλαν σε κινέζους επενδυτές

Ιταλία: Οι οικονομικές αρχές εντόπισαν ύποπτα στοιχεία στην πώληση της Μίλαν σε κινέζους επενδυτές
Η έκθεση σχετικά με την πώληση της Μίλαν περιελάμβανε τρεις ενδείξεις ύποπτων επιχειρήσεων
Έκθεση της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας αναφέρει ύποπτα στοιχεία στην πώληση της ποδοσφαιρικής ομάδας Μίλαν από την εταιρεία χαρτοφυλακίου του Silvio Berlusconi σε κινεζική ομάδα επενδυτών το 2017, όπως αναφέρουν πηγές τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2017.
Ο Berlusconi, ο οποίος ηγείται του μεγαλύτερου κεντροδεξιού πολιτικού κόμματος στην Ιταλία, αρνήθηκε το Σάββατο στην εφημερίδα La Stampa, σύμφωνα με την οποία οι εισαγγελείς είχαν ξεκινήσει έρευνα για εικαζόμενη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κατά την πώληση.
Ο γενικός εισαγγελέας του Μιλάνου δήλωσε επίσης ότι δεν έχει ξεκινήσει έρευνα για την πώληση.
Ο τέσσερις φορές πρωθυπουργός πούλησε την ομάδα τον περασμένο Απρίλιο για 740 εκατομμύρια ευρώ και παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου που κρατούσε για περισσότερα από 30 χρόνια.
Δεν έχει ξεκινήσει καμία έρευνα, σύμφωνα με τις πηγές, αλλά η αστυνομία χρηματοοικονομικών παρέδωσε έκθεση περίπου 10 σελίδων στο γραφείο του εισαγγελέα πριν από τα Χριστούγεννα.
Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα υποχρεούνται να γνωστοποιούν στην Τράπεζα της Ιταλίας τις συναλλαγές στις οποίες έχουν διαπραχθεί ή επιχειρήθηκε " ύποπτη πράξη" για οικονομικά εγκλήματα όπως η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Στη συνέχεια, η κεντρική τράπεζα αποστέλλει αυτές τις ειδοποιήσεις στην αστυνομία οικονομικών, η οποία συντάσσει μια έκθεση που αποστέλλεται σε έναν εισαγγελέα, ο οποίος πρέπει να αποφασίσει εάν θα ξεκινήσει.
Η έκθεση σχετικά με την πώληση της Μίλαν περιελάμβανε τρεις ενδείξεις ύποπτων επιχειρήσεων, γνωστές στα ιταλικά από το ακρωνύμιο "SOS", ανέφεραν οι πηγές.
Η Marina Berlusconi, η κόρη του πολιτικού και πρόεδρος της Fininvest, δήλωσε σε το Σάββατο ότι "έπραξε με διαφάνεια και σωστά" σε όλες τις διαπραγματεύσεις για την πώληση του συλλόγου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης