Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Χαρατσής (BETA): Εξαιρετικές αποδόσεις πέτυχαν τα Αμοιβαία Κεφάλαια το 2017

Χαρατσής (BETA): Εξαιρετικές αποδόσεις πέτυχαν τα Αμοιβαία Κεφάλαια το 2017
Το 2017 έκλεισε με σημαντικές αποδόσεις για τα Αμοιβαία Κεφάλαια που επενδύουν σε ελληνικά ομόλογα
Το 2017 έκλεισε με σημαντικές αποδόσεις για τα Αμοιβαία Κεφάλαια που επενδύουν σε ελληνικά ομόλογα, ενώ και το Χρηματιστήριο Αθηνών παρουσίασε, προς το τέλος του έτους, μια αξιόλογη πορεία, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, υποστήριξε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της BETA ΑΧΕΠΕΥ Ευάγγελος Χαρατσής, κατά τη διάρκεια του πολυσυνεδρίου Athens Money Show 2018 από την Πανελλήνια Ένωση Μεριδιούχων Αμοιβαίων Κεφαλαίων & Ομολόγων (ΠΕΜΑΚΟ), όπου απαονεμήθηκαν τα βραβεία Fund Managers’ Awards 2017 στους καλύτερους σε απόδοση διαχειριστές Αμοιβαίων Κεφαλαίων.
Αυτές οι αισιόδοξες τάσεις, όπως επεσήμανε ο κ. Χαρατσής, αναμένεται, εκτός απροόπτου, να κινηθούν ανοδικά και στη νέα χρονιά, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.
Πράγματι, τα ομολογιακά Αμοιβαία Κεφάλαια πέτυχαν κορυφαίες αποδόσεις στον κόσμο, αγγίζοντας στην τριετία 2015-2017 το 94% και αποκαλύπτοντας την ισχυρή κατεύθυνση που επιδεικνύει η διεθνής επενδυτική κοινότητα προς τους ελληνικούς κρατικούς ομολογιακούς τίτλους.
Επιπλέον, κατά την τελευταία δεκαετία 2007-2017 και παρά το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων το 2012, τα ομολογιακά Αμοιβαία Κεφάλαια πέτυχαν εξαιρετικές αποδόσεις παγκοσμίως, ξεπερνώντας το 150% και επιβραβεύοντας με τον πιο πανηγυρικό τρόπο όσους εμπιστεύθηκαν τα κεφάλαιά τους στους επαγγελματίες διαχειριστές επενδύσεων.
Μετά την ομιλία του κ. Ευάγγελου Χαρατσή, ακολούθησε η απονομή των βραβείων Fund Managers’ Awards 2017 από τον κ. Ντίνο Καλογερά, πρώην Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών και γνωστό στέλεχος στο χώρο των Αμοιβαίων Κεφαλαίων στην Ελλάδα.
Στις κορυφαίες θέσεις των βραβείων των καλύτερων ΑΕΔΑΚ για το 2017 και την τριετία 2015-2017 βρέθηκαν κατά σειρά οι Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ, Ευρωπαϊκή Πίστη Asset Management ΑΕΔΑΚ, Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ, Alpha Trust ΑΕΔΑΚ, Metlife ΑΕΔΑΚ, Triton Asset Management ΑΕΔΑΚ και Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ.
Επίσης, απονεμήθηκαν τα βραβεία στα τρία πρώτα Αμοιβαία Κεφάλαια 15 ειδικών κατηγοριών για το 2017 και την τριετία 2015-2017.
Τέλος, απονεμήθηκαν και ειδικά βραβεία, ανεξαρτήτων κατηγοριών, στα 3 Αμοιβαία Κεφάλαια που πέτυχαν τις υψηλότερες αποδόσεις κατά τη δεκαετία 31/12/2007-31/12/2017.
Υπενθυμίζεται ότι τα Fund Managers’ Awards βασίζονται στα δημοσιευμένα στοιχεία απόδοσης για όλες τις κατηγορίες Αμοιβαίων Κεφαλαίων, ενός και τριών ετών, και εξυπηρετούν την έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.
Επίσης, προσωποποιούν τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πετυχημένους διαχειριστές και επιβεβαιώνουν σε ετήσια βάση τη διαχειριστική επάρκεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης