Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέα υψηλά 4 μηνών ο χρυσός, λόγω πιέσεων στο δολάριο - Στα 1.340,50 δολ. ανά ουγγιά

Σε νέα υψηλά 4 μηνών ο χρυσός, λόγω πιέσεων στο δολάριο - Στα 1.340,50 δολ. ανά ουγγιά
Σε νέα υψηλά τεσσάρων μηνών ανήλθε ο χρυσός, καθώς επωφελείται από την αποδυνάμωση του δολαρίου
Σε νέα υψηλά τεσσάρων μηνών ανήλθε σήμερα (15/01/2018) ο χρυσός, καθώς συνέχισε να επωφελείται από την αποδυνάμωση του δολαρίου.
Το δολάριο καταγράφει σήμερα περαιτέρω πτώση έναντι των υπολοίπων σημαντικών νομισμάτων, εν μέσω μιας συνεδρίασης με χαμηλούς όγκους, καθώς η αργία για την ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στις ΗΠΑ περιορίζει την κινητικότητα της αγοράς.
Παράλληλα, το ευρώ συνεχίζει το ράλι του έναντι του δολαρίου, ανερχόμενο σε νέα υψηλά 3 ετών, με την εβδομαδιαία του άνοδο την περασμένη Παρασκευή να διαμορφώνεται στο 1,4%.
Επιπλέον, σε υψηλά 1,5 έτους έφτασε νωρίτερα η στερλίνα, και συγκεκριμένα στο 1,382 δολ.
Την ίδια ώρα, τα θετικά σχόλια του επικεφαλής της Bank of Japan, Haruhiko Kuroda, οδήγησαν σε νέα πτώση του δολαρίου έναντι του γιεν Ιαπωνίας.
Σε ομιλία του σε επιχειρησιακό συνέδριο, ο Kuroda ανέφερε ότι ο δομικός πληθωρισμός «κινείται γύρω στο 1%», αναθεωρώντας επί τα βελτίω τις δηλώσεις του σε σύγκριση με τρεις μήνες πριν, όταν και τόνιζε ότι οι βασικές τιμές καταναλωτή ήταν γύρω στο μηδέν.
Οι επενδυτές πλέον στρέφουν την προσοχή τους στα στοιχεία για τον πληθωρισμό σε Ευρωζώνη και Μεγάλη Βρετανία αργότερα εντός της εβδομάδας, γεγονός που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία του δολαρίου.
Περί τις 20:45, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Φεβρουαρίου ενισχυόταν κατά 0,4%, στα 1.340,50 δολ. ανά ουγγιά - τα υψηλότερα επίπεδα από τις 11 Σεπτεμβρίου 2017, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,6% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,2273 δολ.
Το δολάριο υποχωρεί σε σχέση και με άλλα νομίσματα, κατερχόμενο κατά 0,7% έναντι του γιεν, στα 110,3 γιεν, ενώ η στερλίνα ενισχύεται κατά 0,6%, στο 1,38 δολ.
Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Πιέσεις στο δολάριο ασκούν και οι εκτιμήσεις ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) θα μπορούσε να προβεί σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής με πιο αργούς ρυθμούς από ό,τι άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης