Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

WEF: Το «μυστικό» της Σουηδίας για τη διατήρηση των μισθών σε υψηλά επίπεδα

tags :
WEF: Το «μυστικό» της Σουηδίας για τη διατήρηση των μισθών σε υψηλά επίπεδα
Οι σουηδικές κυβερνήσεις έχουν ανακαλύψει το «μυστικό» για τη διατήρηση των μισθών σε υψηλά επίπεδα
Η ανισότητα είναι αρνητική για τις επιχειρήσεις, αναφέρει σε έκθεσή του το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum, WEF), επισημαίνοντας ότι πολλές χώρες προσπαθούν να διατηρήσουν τους μισθούς χαμηλά για να ενισχύσουν τις εξαγωγές, στρατηγική που όμως αυτή πλήττει την παγκόσμια ζήτηση, αφού, ως αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι έχουν λιγότερα έσοδα για να ξοδέψουν.
Αντ 'αυτού, η αύξηση των μισθών θα ωφελήσει τους πάντες και θα στηρίξει τη βιώσιμη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, κάτι που απέδειξε η Σουηδία τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μία ανοιχτή και δυναμική οικονομία, στη Σουηδία παρατηρείται μία αύξηση των πραγματικών μισθών, μετά από σοβαρές οικονομικές κρίσεις.
Η σκανδιναβική χώρα απέδειξε ότι η κοινωνική ισότητα, η οικονομική ανάπτυξη και η παγκοσμιοποίηση, δεν αλληλοαποκλείονται, σχολιάζει το Φόρουμ.
Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, οι μισθοί ως ποσοστό του ΑΕΠ μειώθηκαν σε 91 από τις χώρες του ΟΟΣΑ, με αποτέλεσμα την αυξανόμενη εισοδηματική ανισότητα, τη μείωση της συνολικής ζήτησης και την επιβράδυνση της αύξησης της παραγωγικότητας εργασίας.
Τ παραπάνω επηρέασαν αρνητικά την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, σημειώνεται.
Καθώς οι αυξήσεις των μισθών δεν οδηγούν πλέον στην ανάπτυξη, εμφανίστηκαν δύο άλλες στρατηγικές.
Η πρώτη είναι μια στρατηγική με βάση το χρέος: η κατανάλωση των νοικοκυριών οφείλεται στην αύξηση του χρέους, καθώς και στις «φούσκες» περιουσιακών στοιχείων και ακινήτων. Η δεύτερη είναι μια στρατηγική μα βάση τις εξαγωγές: η ανάπτυξη καθοδηγείται από τις καθαρές εξαγωγές, τις οποίες οι χώρες προωθούν με την καταστολή των μισθών.
Αυτές οι δύο στρατηγικές, οι οποίες αλληλοεξαρτούνται, δεν είναι βιώσιμες μακροπρόθεσμα και αυξάνουν τον κίνδυνο μιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, υπογραμμίζει το WEF.

Adjusted wage share development 1970 – 2015 (as a percentage of GDP)

Ωστόσο, στη Σουηδία, το μισθολογικό μερίδιο διατηρήθηκε ή και αυξήθηκε χάρη στην ίση πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες, στα ιδρύματα που προωθούν τον κοινωνικό διάλογο και σε ένα μοντέλο της αγοράς εργασίας που βασίζεται σε ισχυρούς κοινωνικούς εταίρους και σε συντονισμένες διαπραγματεύσεις για τις μισθολογικές αυξήσεις!
Κατά συνέπεια, οι Σουηδοί εργαζόμενοι έχουν ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες και οι πραγματικοί μισθοί αυξήθηκαν σχεδόν κατά 60% μεταξύ του 1995 και του 2016!
Το γεγονός ότι η Σουηδία παρουσιάζει, επίσης, υψηλό ποσοστό απασχόλησης, αντιφάσκει με το επιχείρημα ότι η αύξηση των πραγματικών μισθών μειώνει τις θέσεις εργασίας.

 Redistribution effect of trade unions in advanced economies
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης