Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump αναγνωρίζει τις προσπάθειες του Κατάρ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Ο Trump αναγνωρίζει τις προσπάθειες του Κατάρ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump ευχαρίστησε τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 το Κατάρ, για τη "δράση για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού σε όλες τις μορφές" όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε δήλωση που πρότεινε τη αναθέρμανση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.
Τον Ιούνιο, ο Trump είχε ζητήσει από το Κατάρ να σταματήσει να χρηματοδοτεί τρομοκρατικές ομάδες, λέγοντας ότι το εμιράτο του Κόλπου χρηματοδοτούσε "σε πολύ υψηλό επίπεδο".
Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, που μαζί με το Κατάρ είναι μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (ΣΣΚ), καθώς και η Αίγυπτος που δεν ανήκει στο ΣΣΚ, διέκοψαν τον περασμένο χρόνο τους διπλωματικούς, ταξιδιωτικούς και εμπορικούς δεσμούς με το Κατάρ, κατηγορώντας το ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία και το Ιράν.
Η δήλωση του Λευκού Οίκου σχετικά με την τηλεφωνική κλήση του ηγέτη του Κατάρ Emir Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani με τον αμερικανό πρόεδρο ανέφερε ότι ο Trump "επανέλαβε την υποστήριξή του για ένα ισχυρό, ενωμένο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, που επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση των περιφερειακών απειλών".
"Οι ηγέτες συζήτησαν τομείς στους οποίους οι ΗΠΑ και το Κατάρ μπορούν να συνεργαστούν για να φέρουν περισσότερη σταθερότητα στην περιοχή, να αντιμετωπίσουν την κακοήθη ιρανική επιρροή και να νικήσουν την τρομοκρατία", ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης