Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Συνεχίζεται το σίριαλ της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στην κοινοπραξία ΕΧΙΝ

Συνεχίζεται το σίριαλ της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στην κοινοπραξία ΕΧΙΝ
Συνεχίζεται το σίριαλ της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής
Συνεχίζεται το σίριαλ της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής καθώς σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η Pimco διέψευσε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο ότι θα συμμετάσχει στο σχήμα χρηματοδότησης υπό την Exin Group για την εξαγορά της ελληνικής εταιρίας.
Αναλυτικότερα, δημοσιεύματα έκαναν λόγο ότι η Pimco, θυγατρική της Allianz και ο όμιλος Berkshire Hathaway του W. Buffet φέρονται μεταξύ των χρηματοδοτών του Exin Financial Group για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Στο χρηματοδοτικό σχήμα Exin Financial Group συμμετέχουν επίσης οι κ. J Calamos και κ. J. Koudounis, καθώς επίσης και ο κ. M. Fairfield,  που είναι και οι εμπνευστές του εγχειρήματος του Exin Group.
O αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την ολοκλήρωση της συναλλαγής ως τα τέλη του 2017, λόγω όμως καθυστέρησης στην υποβολή πλήρους φακέλου στην ΤτΕ, η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τα τέλη Φεβρουαρίου 2018  όταν, δηλαδή, θα ξεκινούν τα stress tests από την ΕΚΤ.
H Calamos Investments, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια 20 δισ. δολαρίων και η Ολλανδική EXIN Partners, επικεντρώνονται στον κλάδο της ασφάλισης και των αντασφαλίσεων και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, έχουν υποβάλλει ως κοινοπραξία προσφορά για την αγορά τουλάχιστον του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Τι θα κερδίσει η Εθνική τράπεζα;

Το κρίσιμο ερώτημα είναι τι θα κερδίσει η Εθνική τράπεζα από την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής;
Με όρους δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας θα κερδίσει 0,8% επιπρόσθετα στο core tier 1.
Η Εθνική διαθέτει tangible book 6,9 δισ. ευρώ.
Εφόσον η πώληση θα ενισχύσει τα κεφάλαια 0,7% με 0,8% ως προς τον δείκτη core tier 1 τότε αυτό σημαίνει περίπου 400 εκατ. ευρώ δηλαδή το όφελος της Ασφαλιστικής θα είναι μικρότερο από την UBB.
Όμως η πώληση της Ασφαλιστικής θα έχει μεγαλύτερη επίδραση λόγω της μείωσης του μέσου σταθμισμένου ενεργητικού.
Το RWA στην Εθνική μετά την πώληση της Ασφαλιστικής θα μειωθεί οπότε θα έχει θετική επίδραση στα κεφάλαια και στους κεφαλαιακούς δείκτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης