Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ryanair αλλάζει πολιτική και χρεώνει 5 στερλίνες τις μικρές αποσκευές

tags :
H Ryanair αλλάζει πολιτική και χρεώνει 5 στερλίνες τις μικρές αποσκευές
Η Ryanair αλλάζει την τιμολογιακή της πολιτική για τις αποσκευές και προκαλεί (εκ νέου) τις αντιδράσεις του ταξιδιωτικού κοινού…
Σε αλλαγή της μέχρι πρότινος τιμολογιακής πολιτικής για τις αποσκευές που αποθηκεύονταν στις ειδικές θύρες πάνω από τις θέσεις των επιβατών, προχωρά η αεροπορική χαμηλού κόστους Ryanair, με τους χρήστες των social media να έχουν ήδη ξεσηκωθεί εναντίον του μέτρου και να αποτιμούν το μέτρο ως ένα ακόνη «τρικ» της ιρλανδικής εταιρείας για αύξηση των εσόδων.
Ειδικότερα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Ryanair επέτρεπε στους επιβάτες να μεταφέρουν δωρεάν μια δεύτερη τσάντα στο αεροπλάνο, την οποία θα μπορούσαν να τοποθετήσουν στις ειδικές θήκες.
Από σήμερα, όμως, το αντίτιμο θα ορίζεται σε 5 στερλίνες.
Η αεροπορική εταιρεία επέμεινε ότι η κίνηση είναι «δίκαιη και μειώνει τις καθυστερήσεις στην επιβίβαση», με την επιφύλαξη ότι το πολύ 100 επιβάτες ανά πτήση που πληρώνουν για την επιβίβαση κατά προτεραιότητα, θα επιτρέπεται να μεταφέρουν τις αποσκευές τους στην καμπίνα.
Η Ryanair, υποστηρίζοντας τις αλλαγές, ανέφερε, επίσης, ότι όλες οι χειραποσκευές δεν θα μπορούσαν πλέον να χωρέσουν λόγω των πληρέστερων δρομολογίων.
Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι πρόσφατα η εταιρεία μείωσε την τιμή -αν γίνει κράτηση- για τις αποσκευές βάρους έως 20 κιλών, σε 25 στερλίνες, από 35.

Η Ryanair ατενίζει με αισιοδοξία το 2018, παρά το επεισοδιακό 2017 (10/1/2018)

Αρκετοί θεσμικοί επενδυτές υποστηρίζουν ότι η Ryanair θα επανακάμψει το 2018 μετά τα προβλήματα με τους πιλότους, που έπληξαν την εμπιστοσύνη στην πιο κερδοφόρα αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, οδηγώντας την στην απόφαση να αναγνωρίσει τα συνδικάτα.
Η κακή διαχείριση του προσωπικού κατά τη διάρκεια των διακοπών προκάλεσε χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων, εξόργισε τους επιβάτες και βοήθησε τους πιλότους να εξασφαλίσουν την αναγνώριση των συνδικάτων, για πρώτη φορά στην 32χρονη ιστορία της Ryanair.
Τα σφάλματα των διακοπών ήταν ένα σπάνιο λάθος από τον διευθύνοντα σύμβουλο Michael O'Leary, του οποίου η φόρμουλα, φτηνών ταξιδιών έχει μεταμορφώσει τον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών της ηπείρου και απέφερε μεγάλες αποδόσεις στους μετόχους.
Ο O'Leary είπε πως τα πράγματα θα εξομαλυνθούν πριν δεχτεί τις συνδικαλιστικές ενώσεις στη Ryanair.
Η εταιρεία λέει ότι ο διάλογος με την οργανωμένη εργασία θα βοηθήσει την επιχείρηση.
Οι αναλυτές αναφέρουν ότι θα αυξήσει το κόστος της και μπορεί να εμποδίσει την ευελιξία που την βοήθησε να αποσπά πελάτες από τις παραδοσιακές αεροπορικές εταιρείες όπως η Lufthansa και η Air France-KLM.
Η μέτοχος HSBC Global Asset Managers έχει μειώσει στο ένα τέταρτο του μεριδίου της στην Ryanair.
Οι αναλυτές συμφωνούν ότι οι επερχόμενες συνδικαλιστικές διαπραγματεύσεις θα είναι κρίσιμες, εν μέσω ερωτήσεων σχετικά με το αν το στυλ διοίκησης του O'Leary, εξακολουθεί να είναι κατάλληλο για μια εταιρεία που κάποτε ήταν αμφισβητούμενη, αλλά τώρα κυριαρχεί στα ευρωπαϊκά αεροπορικά ταξίδια μικρών αποστάσεων.
«Μια «συνδικαλισμένη» Ryanair θα είναι ακόμα κερδοφόρα, δημιουργώντας χρήματα και δημιουργώντας αξία κατά την άποψή μας, αλλά θα είναι μια αξιοσημείωτα διαφορετική εταιρεία», αναφέρουν αναλυτές της HSBC.

Απάντηση Ryanair

Η χρέωση των 5€ αφορά την προτεραιότητα επιβίβασης, η οποία επιτρέπει στους επιβάτες να μεταφέρουν μια μεγαλύτερη χειραποσκευή στην καμπίνα του αεροσκάφους.
Όλοι οι επιβάτες μπορούν να μεταφέρουν δύο χειραποσκευές, και όλοι οι επιβάτες μπορούν να μεταφέρουν μια χειραποσκευή (μικρότερου μεγέθους) στην καμπίνα, μόνο οι επιβάτες με προτεραιότητα επιβίβασης μπορούν να μεταφέρουν τη μεγαλύτερη χειραποσκευή τους στην καμπίνα του αεροσκάφους.
Οι επιβάτες χωρίς προτεραιότητα επιβίβασης πρέπει να παραδίδουν τη δεύτερη χειραποσκευή τους στην πύλη, χωρίς καμία χρέωση.

Διαβάστε: Βρετανία: Έρευνα των αρχών στη Ryanair για τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης