Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χείρα βοηθείας στις βρετανικές εταιρείες προσφέρει η Ιρλανδία μετά το Brexit

Χείρα βοηθείας στις βρετανικές εταιρείες προσφέρει η Ιρλανδία μετά το Brexit
Η Ιρλανδία μπορεί να βοηθήσει τις βρετανικές εταιρείες στην ΕΕ μετά το Brexit
Η Ιρλανδία υποστηρίζει ότι μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες της Βρετανίας που ανησυχούν για την απώλεια του δικαιώματος πώλησης προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit.
"Λέμε στον κόσμο, αν υπάρχουν δυσκολίες, η Ιρλανδία μπορεί να είναι μέρος της λύσης σε αυτές", δήλωσε στο CNBC ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Michael D'Arcy, στο περιθώριο του Ασιατικού Οικονομικού Φόρουμ τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018.
Η οδηγία που αναφέρεται ως διαβατήριο, εξηγεί στο πώς επιτρέπεται στις επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες σε μία χώρα της ΕΕ ή σε άλλες χώρες να ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα σε ολόκληρο το μπλοκ.
Πολλές επιχειρήσεις της Βρετανίας ανησυχούν ότι θα χάσουν την πρόσβαση στις αγορές αυτές.
Μόλις το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει το Ευρωπαϊκό οικονομικό μπλοκ τον Μάρτιο του 2019, "μπορούμε να προσφέρουμε μια πολύ καλή λύση για επιχειρήσεις που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν δυσκολία", συνεχίζει ο D'Arcy.
"Είμαστε μια χώρα υπέρ των επιχειρήσεων. Είμαστε μη προστατευτικοί ".
Εκτός από τον χαμηλό συντελεστή φορολογίας 12,5% - πολύ χαμηλότερο από το 19% της Μεγάλης Βρετανίας και 16,5% από το Χονγκ Κονγκ - η Ιρλανδία διαθέτει άλλα πλεονεκτήματα, όπως ένα ευέλικτο εργατικό δυναμικό και έναν ισχυρό τομέα χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, δήλωσε ο D'Arcy.
Το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο περιλαμβάνει τη Βόρεια Ιρλανδία, ψήφισε το 2016 για να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η Δημοκρατία της Ιρλανδίας παραμένει εντός του μπλοκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης