Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ν. Κορέα θα αποφασίσει για τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων μετά από διαβουλεύσεις

Η Ν. Κορέα θα αποφασίσει για τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων μετά από διαβουλεύσεις
Η Νότια Κορέα προσπαθεί να καταπολεμήσει την κερδοσκοπική συναλλαγή τους τελευταίους μήνες
Η Νότια Κορέα θα λάβει απόφαση σχετικά με την προτεινόμενη απαγόρευση των ανταλλαγών ψηφιακών νομισμάτων μετά από «επαρκή διαβούλευση και συντονισμό των απόψεων», όπως δήλωσε τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 η κυβέρνηση της χώρας.
Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Νότιας Κορέας Park Sang-ki δήλωσε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο για την απαγόρευση συναλλαγών μέσω κρυπτονομισμάτων.
Δύο από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια της χώρας, το Coinone και το Bithumb, αντέδρασαν την ημέρα που έγιναν τα σχόλια του Park.
"Η προτεινόμενη παύση των ανταλλαγών, την οποία ανέφερε πρόσφατα ο υπουργός Δικαιοσύνης, είναι ένα από τα μέτρα που προτείνει το υπουργείο Δικαιοσύνης για την καταπολέμηση της κερδοσκοπίας.
Μια απόφαση σε επίπεδο κυβέρνησης θα ληφθεί στο μέλλον μετά από επαρκή διαβούλευση και συντονισμό των γνωμοδοτήσεων" δήλωσε ο κυβερνητικός συντονιστής πολιτικής.
Αυτή η διευκρίνιση σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης ακολουθεί τις παρατηρήσεις της περασμένης Πέμπτης από τον Υπουργό Οικονομικών της Νότιας Κορέας Kim Dong-yeon, ο οποίος δήλωσε ότι το ζήτημα απαιτεί περισσότερες διαβουλεύσεις από τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες.
"Όλα τα κυβερνητικά υπουργεία συμφωνούν για την ανάγκη αντίδρασης της κυβέρνησης στην κερδοσκοπία μέσω των κρυπτονομισμάτων και για κάποιο βαθμό ρύθμισης", δήλωσε ο Kim σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
"Το θέμα της απαγόρευσης συναλλαγών που ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι πρόταση του υπουργείου Δικαιοσύνης και χρειάζεται περισσότερη συνεργασία μεταξύ των υπουργείων".
Η Νότια Κορέα προσπαθεί να καταπολεμήσει την κερδοσκοπική συναλλαγή τους τελευταίους μήνες, καθώς το ενδιαφέρον για την αγορά έχει εξαντληθεί.
Τον Σεπτέμβριο 2017, η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών δήλωσε ότι θα απαγόρευε μια αμφιλεγόμενη πρακτική crowdfunding στον χώρο κρυπτογράφησης που είναι γνωστή ως αρχική προσφορά νομισμάτων (ICO).
Οι ICOsείναι ένας τρόπος συγκέντρωσης κεφαλαίων για νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες συγκεντρώνουν χρήματα με την πώληση νέων εικονικών νομισμάτων σε αντάλλαγμα για άλλα πιο εδραιωμένα, όπως το bitcoin και το ethereum.
Σημαντικά κρυπτονομίσματα , συμπεριλαμβανομένου του bitcoin και του ethereum, είναι σημαντικά υψηλότερες στις ανταλλαγές της Νότιας Κορέας σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο.
Ο ιστότοπος CoinMarketCap δήλωσε την περασμένη Δευτέρα ότι απέκλεισε από τα δεδομένα της ορισμένες συναλλαγές της Νότιας Κορέας λόγω αυτής της "εξαιρετικής απόκλισης των τιμών".
Το Bitcoin, το ethereum και άλλα μεγάλα ψηφιακά νομίσματα υποχώρησαν μετά την κυκλοφορία των εκθέσεων για απαγόρευση συναλλαγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης