Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι για τα 4,4 Ρίχτερ – Πιθανότατα ο κύριος σεισμός, θα υπάρξουν νέες δονήσεις

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι για τα 4,4 Ρίχτερ – Πιθανότατα ο κύριος σεισμός, θα υπάρξουν νέες δονήσεις
Η συγκεκριμένη περιοχή δεν έχει ιστορικό μεγάλο σεισμών, δεν έχουν καταγραφεί δονήσεις άνω των 5 Ρίχτερ λένε οι σεισμολόγοι
Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για τη δόνηση των 4,4 Ρίχτερ που καταγράφηκε χθες το βράδυ στην Αθήνα με επίκεντρο την περιοχή Σταμάτας Αττικής.
Οι σεισμολόγοι υποστηρίζουν πως πιθανότατα τα 4,4 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός, αν και για ασφαλή συμπεράσματα θα πρέπει να περάσουν δύο 24ωρα.
Σε κάθε περίπτωση οι επιστήμονες τονίζουν πως θα ακολουθήσουν και άλλες δονήσεις, ενδεχομένως και μια ακόμα δόνηση 4,4 Ρίχτερ, ενώ επισημαίνουν πως η περιοχή δεν έχει ιστορικό μεγάλων σεισμών, καθώς δεν έχουν καταγραφεί δονήσεις άνω των 5 Ρίχτερ.
Επιπλέον, αναφέρουν πως μετά το σεισμό των 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ υπήρξε εκτόνωση του φαινομένου με αρκετούς μετασεισμούς από 2,5 έως και 2,9 Ρίχτερ.
Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στο βουητό της χθεσινής δόνησης, τονίζοντας πως «μπορεί να τρομάζει αλλά είναι ακίνδυνο».
Από την πλευρά του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας, υποστήριξε ότι μπορεί να υπάρξει και άλλος σεισμός αντίστοιχης έντασης με τον την χθεσινή αλλά πρόσθεσε πως αυτές οι δονήσεις δεν δημιουργούν προβλήματα και δεν έχουν επίδραση σε κτήρια.
«Τον νοιώσαμε πολύ περισσότερο επειδή ήταν κοντά στην Αθήνα και μικρό εστιακό βάθος, σα 5 χιλιόμετρα» είπε ο κ.Χουλιάρας ενώ ο πρόεδρος του Οργανισµού Αντισεισµικού Σχεδιασµού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας, σημείωσε ότι η σεισμική ακολουθία είναι σχετικά έντονη, για το μέγεθος του σεισμού και ότι θα ακολουθήσουν και άλλες δονήσεις.
«Θεωρώ ότι η δραστηριότητα αυτή θα συνεχιστεί δεδομένου ότι υπάρχουν μικρά ρήγματα στην περιοχή.
Θα είναι δύσκολο να έχουμε μεγαλύτερους σεισμούς της τάξεως των 5 βαθμών.
Η περιοχή από την οποία προήλθε ο σεισμός της Δευτέρας δεν μπορεί να δώσει πολύ μεγάλο σεισμό γιατί δεν υπάρχουν ρήγματα μεγάλα.
Είναι πολύ δύσκολο να ενεργοποιηθεί το ρήγμα της Πάρνηθας» τόνισε ο κ.Λέκκας μιλώντας στο Θέμα Fm.
«Ήταν ένας σεισμός που τον περιμέναμε, είχε μικρό εστιακό βάθος και ήταν συνέχεια των σεισμών που έγιναν πριν από μια εβδομάδα» πρόσθεσε ο κ. Λέκκας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης