Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Συνεχείς αναταράξεις στο SPD για τις διαπραγματεύσεις με το CDU για το Μεγάλο Συνασπισμό

tags :
Γερμανία: Συνεχείς αναταράξεις στο SPD για τις διαπραγματεύσεις με το CDU για το Μεγάλο Συνασπισμό
Συνεχείς οι αντιδράσεις, ερωτηματικό η κυβερνητική συνεργασία
Συνεχίζονται οι αναταράξεις και οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) αναφορικά με την έναρξη των διαπραγματεύσεων με το CDU της Angela Merkel για το σχηματισμό κυβέρνησης Μεγάλου Συνασπισμού στη Γερμανία.
Μετά τις αντιδράσεις της νεολαίας του κόμματος (Jusos) αλλά και της αριστεράς πτέρυγας του SPD, το κεντρικό συμβούλιο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του Βερολίνου καταψήφισε την έναρξη διαπραγματεύσεων με τους Χριστιανοδημοκράτες με ψήφους 21 έναντι 8 υπέρ.
Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο το κρατίδιο της Σαξονίας-Ανχαλτ ψήφισε επίσης κατά, με μία όμως ψήφο διαφορά (52-51), ενώ το κρατίδιο του Μαγδεμβούργου ψήφισε υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων με ψήφους 9 υπέρ και 2 κατά.
Οι αντιδράσεις απορρέουν από το ιστορικό χαμηλό ποσοστό που έλαβε το SPD στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου (το χαμηλότερο που έλαβε ποτέ μετά το 1933), κάτι που πολλά στελέχη του κόμματος αποδίδουν στην συμπόρευση με τους Χριστιανοδημοκράτες της Merkel.
Για αυτό άλλωστε και αρχικά το SPD είχε διαμηνύσει πως θα παραμείνει στην αντιπολίτευση και πως δεν πρόκειται να μετάσχει σε κυβερνητικά σενάρια, στάση όμως που άλλαξε κατόπιν της κατάρρευσης των συνομιλιών για το σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ του CDU με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους.
Σε κάθε περίπτωση ο επικεφαλής του SPD Martin Schulz θα επιχειρήσει να πείσει τη βάση του κόμματος για την αναγκαιότητα του εγχειρήματος στο συνέδριο του κόμματος, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 21 Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης