Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στο πετρέλαιο εν αναμονή ΗΠΑ - Στο -0,44% και τα 69,95 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Μεικτά πρόσημα στο πετρέλαιο εν αναμονή ΗΠΑ - Στο -0,44% και τα 69,95 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά +0,22% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,44 δολ. ανά βαρέλι
Μεικτά πρόσημα εμφανίζουν σήμερα Τρίτη (16/1) οι τιμές του πετρελαίου, παραμένοντας κοντά στα υψηλά τριών ετών, καθώς η αγορά αναμένει τα στοιχεία των ΗΠΑ που αφορούν τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2018.
Ειδικότερα, περί τις 9:08 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,44% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 69,95 δολ. ανά βαρέλι, με τους αναλυτές ωστόσο να εμφανίζονται βέβαιοι ότι θα παραμείνει εντός της ζώνης των 70 δολ. ανά βαρέλι.
Παράλληλα, το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,22% στα 64,44 δολ. ανά βαρέλι, παραμένοντας επίσης κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2014, και συγκεκριμένα στα 64,89 δολ. ανά βαρέλι.
Οι προσπάθειες του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας να εξισορροπήσουν την αγορά παρέχουν σημαντική στήριξη στον μαύρο χρυσό, ενώ παράλληλα και η υγιής άνοδος της ζήτησης έχει ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό τις τιμές.
Όπως ανέφερε η Goldman Sachs, τα ισχυρά θεμελιώδη και τη αυξημένη ζήτηση θα ενισχύσουν σε μεγαλύτερο βαθμό τις τιμές του μαύρου χρυσού μακροπρόθεσμα, με την τράπεζα να θεωρεί ότι οι τιμές ενδέχεται να βρεθούν κατά μέσο όρο υψηλότερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις της.
Επιπλόν, σημαντική στήριξη παρέχει και η επιβράδυνση της παραγωγής στις ΗΠΑ, η οποία πλέον ανέρχεται στα 9,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως, έναντι 9,8 εκατ. βαρελιών τον προηγούμενο μήνα.
Ωστόσο, οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι η αμερικανική παραγωγή θα ξεπεράσει τα 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως σύντομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης