Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τηλεοπτικές άδειες: Σήμερα 16/1 η αποσφράγιση των 6 φακέλων – Τι προβλέπει η διαδικασία

tags :
Τηλεοπτικές άδειες: Σήμερα 16/1 η αποσφράγιση των 6 φακέλων – Τι προβλέπει η διαδικασία
Η αποσφράγιση των φακέλων θα γίνει στα γραφεία του ΕΣΡ χωρίς την παρουσία των δημοσιογράφων
Σήμερα 16/1 θα γίνει η αποσφράγιση των 6 φακέλων για τις τηλεοπτικές άδειες στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
Η αποσφράγιση των 6 φακέλων θα γίνει χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, ενώ παρόντες μπορούν να είναι όλοι οι νομικοί εκπρόσωποι των υποψήφιων εταιρειών που αιτούνται τηλεοπτικής άδειας.
Η διαδικασία του ελέγχου των στοιχείων των φακέλων μπορεί να διαρκέσει έως και 3 μήνες, και εφόσον διαπιστωθεί ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, τότε θα χορηγηθούν οι τηλεοπτικές άδειες χωρίς δημοπρασία και με το αντίτιμο να ανέρχεται στα 35 εκατομμύρια ευρώ (για την κάθε μια).
Το ποσό αυτό θα μπορεί να καταβληθεί σε 10 ισόποσες δόσεις (των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ) σε βάθος δεκαετίας.
Υπενθυμίζεται ότι φάκελο για τηλεοπτική άδεια έχουν καταθέσει οι εταιρείες: Ειδήσεις Nτοτ Kομ Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία Παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης (ΣΚΑΪ), Νέα Τηλεόραση ΑΕ (Star Channel), Alpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ (Alpha), Antenna TV ΑΕ (ANT1), Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ (Epsilon) και Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ.
Με αυτή τη σειρά θα γίνει και το άνοιγμα των φακέλων.
Όσον αφορά την 7η τηλεοπτική άδεια, αυτή βάσει του νόμου θα επαναπροκηρυχθεί και εάν δεν υπάρχει και πάλι ενδιαφερόμενος, θα εκπέσει με τις θεματικές άδειες οι οποίες έπονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης