Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο +0,44% και τα 1.339,20 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανοδικά κινείται ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο +0,44% και τα 1.339,20 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο παραμένει σε υψηλά τεσσάρων μηνών, καθώς η ζήτηση προς το αμερικανικό δολάριο εξακολουθεί να είναι περιορισμένη
Ανοδικά κινείται σήμερα Τρίτη (16/1) ο χρυσός, δεχόμενος ώθηση από την πτωτική πορεία του αμερικανικανικού δολαρίου, ενώ παράλληλα η αγορά δε φαίνεται να προβληματίζεται ιδιαιτέρως απέναντι στις ενδείξεις της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας και της ΕΚΤ ότι θα συσφίξουν την τρέχουσα νομισματική πολιτική τους.
Ειδικότερα, περί τις 10:38 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται κατά +0,44% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.339,20 δολ. ανά ουγγιά, μετά την περιορισμένη κινητικότητα της προηγούμενης συνεδρίασης, λόγω της αργίας στις ΗΠΑ.
Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης, ο χρυσός παρέμεινε σε υψηλά τεσσάρων μηνών, καθώς η ζήτηση προς το αμερικανικό δολάριο εξακολουθεί να είναι περιορισμένη.
Παρά το γεγονός ότι το αμερικανικό νόμισμα επιχειρεί να ανακάμψει έναντι του γεν Ιαπωνίας, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του +0,15% στα 110,70 γεν, παραμένει σε αρκετά χαμηλά επίπεδα ώστε να ασκήσει πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο.
Σημαντική ώθηση παρείχαν και τα αποτελέσματα για τις τιμές καταναλωτών στις ΗΠΑ τον περασμένο Δεκέμβριο, τα οποία δεν αναμένεται να διαφοροποιήσουν την τρέχουσα πολιτική της Federal Reserve.
Υπενθυμίζουμε ότι ο χρυσός είναι ιδιαίτερα επιρρεπής στην κινητικότητα του δολαρίου, καθώς το ασθενέστερο δολάριο καθιστά τον χρυσό λιγότερο ακριβό για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης