Πολιτική

Ξυδάκης: Τον Αύγουστο του 2018 θα καταργηθεί η ασφυκτικά στενή εποπτεία – Θα έχουμε σημαντική χαλάρωση

Ξυδάκης: Τον Αύγουστο του 2018 θα καταργηθεί η ασφυκτικά στενή εποπτεία – Θα έχουμε σημαντική χαλάρωση
Επιτήρηση θα υπάρχει, το δημοσιονομικό σύμφωνο σταθερότητας υπάρχει και ισχύει για όλους είπε ο κ.Ξυδάκης
Τον Αύγουστο του 2018 θα καταργηθεί η ασφυκτικά στενή εποπτεία υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ξυδάκης, ο οποίος πάντως διευκρίνισε πως και επιτήρηση θα υπάρχει και το δημοσιονομικό σύμφωνο σταθερότητας θα ισχύει.
«Η ασφυκτικά στενή εποπτεία, το να μην μπορείς να αποφασίσεις ακόμη και σαν κοινοβούλιο, ακόμη και για πιο δευτερεύοντα θέματα της κοινωνικής ή της θεσμικής ζωής, ασφαλώς θα χαλαρώσει, θα καταργηθεί.
Εφόσον δεν έχουμε τον άμεσο δανεισμό από τα κράτη, τους εταίρους, δεν επιβάλλουν τους όρους του δανειστή, υπό αυτή την έννοια, ναι, πράγματι, θα έχουμε μια σημαντική χαλάρωση.
Δεν θα έχουμε την απόλυτη χαλάρωση και παραμένουν οι γενικοί καταναγκασμοί της Ευρωπαϊκή Ένωσης και οι ειδικοί καταναγκασμοί του υπερχρεωμένου κράτους.
Στον βαθμό που και άλλα κράτη της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου το εξωτερικό χρέος είναι πάνω από 75% [...], επιτήρηση θα υπάρχει.
Και το δημοσιονομικό σύμφωνο σταθερότητας υπάρχει και ισχύει για όλους γενικευμένα, με τα ίδια κριτήρια ελλείμματος, πληθωρισμού και χρέους.
Αλλά δεν θα υπάρχουν οι υποχρεώσεις, οι οποίες απορρέουν από τη σύναψη δανειακών συμβάσεων» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» είπε ο κ.Ξυδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου και στο θέμα των περικοπών στα οικογενειακά επιδόματα για τους τρίτεκνους, επισημαίνοντας πως υπάρχουν οι διαβεβαιώσεις και του πρωθυπουργού και της αρμόδιας υπουργού ότι αυτά θα αποκατασταθούν εντός του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης