Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» 14% για το bitcoin, κάτω από τα 12.000 δολ.- Ανησυχία για αυστηρά μέτρα από τις ρυθμιστικές αρχές

tags :
«Βουτιά» 14% για το bitcoin, κάτω από τα 12.000 δολ.- Ανησυχία για αυστηρά μέτρα από τις ρυθμιστικές αρχές
Το ψηφιακό νόμισμα υποχωρεί σε χαμηλά 4 εβδομάδων
Διευρύνεται η πτώση στο Bitcoin, με το ψηφιακό νόμισμα να υποχωρεί 14% κάτω από τα 12.000 δολ., εν μέσω ανησυχίας για την επιβολή αυστηρών μέτρων ή ακόμη και απαγορεύσεων από τις ρυθμιστικές αρχές.
Το πρακτορείο Yonhap μετέδωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών της Νότιας Κορέας δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό πως η κυβέρνηση θα παρουσιάσει πακέτο μέτρων για να αντιμετωπίσει την «παράλογη» επενδυτική τρέλα για τα κρυπτονομίσματα.
Το Bitcoin έκανε βουτιά μετά την είδηση, υποχωρώντας κατά 13,6% στα 11.730 δολάρια στο χρηματιστήριο Bitstamp του Λουξεμβούργου.
Μετά τη νέα πτώση, το bitcoin έχει υποχωρήσει περισσότερο από 40% από το υψηλό ρεκόρ των περίπου 20.000 δολαρίων που είχε φθάσει στα μέσα Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα του Reuters, αξιωματούχος της κινεζικής κεντρικής τράπεζας (PBOC) δήλωσε ότι οι Αρχές πρέπει να απαγορεύσουν τις κεντρικές συναλλαγές των ψηφιακών νομισμάτων καθώς και την παροχή σχετικών υπηρεσιών από άτομα και επιχειρήσεις.
Το δημοσίευμα επικαλείται εσωτερικό υπόμνημα κυβερνητικής σύσκεψης, που είναι σε γνώση του Reuters.
Νωρίτερα, το bitcoin υποχωρούσε στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 5 Δεκεμβρίου 2017, με το sell off του Ιανουαρίου στα κρυπτονομίσματα να συνεχίζεται.
Το ψηφιακό νόμισμα υποχωρεί 12% στα 12.255 δολ. καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Σεπτέμβριο του 2017.



Ισχυρές πιέσεις δέχεται και το ανταγωνιστικό κρυπτονόμισμα Ripple, το οποίο υποχωρεί 28%.
«Οι επενδυτές πρέπει να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο να χάσουν όλα τους τα χρήματα», προειδοποίησε ο Steven Maijoor, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής ΄Κινητών Αξιών και Αγορών, μιλώντας στο Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης