Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τρία χρόνια πολιτική εξαπάτηση για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

tags :
ΝΔ: Τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τρία χρόνια πολιτική εξαπάτηση για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων
Η έλευση της μεταμνημονιακής εποχής που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, δεν είναι τίποτα άλλο από μια από τις γνωστές αυταπάτες της αναφέρει η ΝΔ
Επίθεση στην κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εξαπολύει η ΝΔ με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την γ’ αξιολόγηση.
«Η έλευση της «μεταμνημονιακής εποχής» που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων της αξιολόγησης, δεν είναι τίποτε άλλο από μια από τις γνωστές «αυταπάτες»  της και συνιστά άλλη μία προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών”, αναφέρουν.
Δυστυχώς, τόσο το 2018 όσο και τα επόμενα έτη και τα εν αποστρατεία στελέχη - συνταξιούχοι των Ενόπλων μας Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας θα έρθουν αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα της πολιτικής  εξαπάτησης των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου» αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι βουλευτές Β. Κικίλιας και Αν.Δημοσχάκης.
«Συγκεκριμένα,
-    Για πρώτη φορά αποσυνδέθηκε η σύνταξη του εν αποστρατεία στελέχους από τον αντίστοιχο μισθό του εν ενεργεία.
-    Μετά την παρέλευση 20μήνου, δεν έχουν ακόμη εκδοθεί οι νέες συντάξεις, παρά μόνο χορηγούνται προσωρινές και μειωμένες προκαταβολές σύνταξης. Οι νέες συντάξεις, όταν εκδοθούν, θα είναι μειωμένες σημαντικά, αφού αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού τους.
-    Το πρώτο τρίμηνο του 2018, οι παλιές συντάξεις θα επαναϋπολογιστούν σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου και οι μειώσεις που θα προκύψουν θα χορηγηθούν, ως προσωπική διαφορά, μόνο για το έτος 2018. Η εν λόγω προσωπική διαφορά θα περικοπεί, από 1/1/2019, σε ποσοστό έως το 18% της καταβαλλόμενης κύριας σύνταξης.
-    Αναστέλλεται και μετατίθεται για μετά το 2022 η όποια αύξηση προκύψει για τις συντάξεις, σε συνάρτηση με τις μεταβολές του Α.Ε.Π. και του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.
-    Η οικογενειακή παροχή περικόπτεται από 1/1/2019 και θα χορηγείται μόνο επίδομα τέκνων με εισοδηματικά κριτήρια.
-    Καταργείται από 1/1/2018, η έκπτωση του φόρου εισοδήματος ποσοστού 1,5% κατά την προκαταβολική παρακράτηση του φόρου εισοδήματος, καθώς και η αντίστοιχη έκπτωση Φόρου Εισοδήματος από ιατρικές δαπάνες.
-    Μειώνεται κατά 650 ευρώ, από το φορολογικό έτος 2020, η έκπτωση φόρου εισοδήματος, από το φορολογητέο εισόδημα.
Το αλαλούμ που επικρατεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σχετικά με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς  εννέα  μήνες μετά την ψήφιση του ν.4472/2017, δεν έχουν ακόμη εκδοθεί υπουργικές αποφάσεις για τη νυκτερινή αποζημίωση, τις κρατήσεις υπέρ των Μετοχικών Ταμείων και δεν έχει διευκρινιστεί εάν ισχύει η αναδρομική του εφαρμογή.
Την ταφόπλακα που έβαλε ο κ. Καμμένος στην υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, για χορήγηση και του λοιπού 50% των μειώσεων του ν.4093/12, που χορήγησε η Κυβέρνηση Σαμαρά.
Τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τρία χρόνια προχειρότητα, ερασιτεχνισμός και πολιτική εξαπάτηση και για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων» επισημαίνουν στην ανακοίνωση τους οι βουλευτές της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης